Omia rakkaita vieraannutettuja lapsia ja heitä kaipaavia vanhempia

images

Annun kolme nuorinta lasta eivät ole tavanneet äitiään, isosiskoaan, isovanhempiaan eivätkä juuri muitakaan sukulaisiaan pitkään aikaan. Annu kaipaa valtavasti lapsiaan. Hänellä on heistä iso huoli. Isosiskolla on ikävä pikkusisaruksiaan eikä hän voi ymmärtää miksi ei enää edes tapaa heitä. Isovanhemmat ikävöivät lapsenlapsiaan. Ikävä sattuu ja tekee kipeää kaikille. Kukaan viranomainen ei näe tässä ongelmaa eikä ole halukas puuttumaan asiaan.

Kuinka sitten voivat nämä pienemmät lapset ilman mitään kontaktia äitiinsä, isosiskoonsa tai isovanhempiinsa. Vanhemman ja sisarusten vieraannuttaminen on lapseen kohdistuvaa henkistä väkivaltaa ja siksi erittäin vahingollista lapsen kehitykselle. Lapsen henkinen pahoinpitely on rangaistavaa ja lakien vastaista. Lastensuojelun mukaan henkisellä väkivallalla on nollatoleranssi, mutta käytännössä sillä ei tunnu olevan mitään merkitystä vieraannuttamista koskevissa tapauksissa.

Olen seurannut murheellisena vierestä Annun kärsimystä kesästä 2011 asti. Miten voisi lohduttaa ihmistä, joka on syyttömänä vankilassa jo toista kertaa. Miten voisi helpottaa äidin ikävää lapsistaan.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.