Tuliko sanottua jotain hullua

download

Yhtä helvettiä

Meidän kannaltamme tämä on ihan yhtä helvettiä. Muutkin työt pitäisi hoitaa, mutta tässä istut ja annat toimittajille lausuntoja. Töistä ei pääse eroon kotonakaan. Iltaisin alkaa pohtia, sanoinko toimittajalle nyt jotain hullua, Valkama sanoo.

Arvaapa mitä Valkama, tämä on ihan yhtä helvettiä muutamalle muullekin ihmiselle! Tämä on ihan yhtä helvettiä syyttömänä vankilassa oleville ihmisille, heidän lapsilleen, perheilleen ja muille läheisille. Tämä on ihan yhtä helvettiä kellon ympäri ja päivästä toiseen, vuodesta toiseen. Sinun helvettisi on oma luomuksesi, joten säälipisteitä ei tipu.

EVVK – ei vois vähempää kiinnostaa

– Lähtökohta on se, että meitä ei pätkääkään kiinnosta tiedotusvälineet. Media on rasite, joka helposti vain sekoittaa rikostutkintaa. Ymmärrän kuitenkin hyvin, että tiedotusvälineillä on oikeus saada tietoa tiettyyn rajaan asti. Siitä eteenpäin alkaa toimittajien oma aktiviteetti ja päättely.

Media ei ole sekoittanut rikostutkintaa vaan poliisi ja syyttäjä ovat sekoittaneet median ja sitä kautta ihmisten ajatukset vuotamalla epäoleellisia, valheellisia ja hysteriaa lietsovia ”tietoja”. Tästä kammottavana esimerkkinä taksikuskin koneelta löytynyt rikoksiin liittyvä ”kiistaton kuvamateriaali”, jota ei sitten todellisuudessa ollut koskaan olemassakaan!

Jos olis edes jotain näyttöä

”Sanon heti ja olen joka paikas sanon, että tämä uus materiaalihan ei yksistään riittäis tuomitsemaan ketään mihinkään,” syyttäjä Valkama.

Ei riittäisi yksistään, kaksistaan eikä edes kolmistaan. Tosin mitään muutahan ei sitten olekaan.

Valkama ei tajuu

Alibi kysyi heinäkuussa 2012 kihlakunnansyyttäjä Jarmo Valkamalta, lähdettekö korkeimmalle oikeudelle esittämissänne selvityksissä siitä, että Anneli Auerilla oli avustaja Ulvilan murhajutussa?

–          En kommentoi.

–          En ymmärrä kysymystä enkä kommentoi tuollaista mitenkään, Jarmo Valkama vastasi.

Valkama ei ymmärrä kysymystä. Ymmärtäähän sen.

Ammuntaa

”Puolustus saa sen ampua alas, jos haluaa, ja varmaan tulee tässä tapauksessa ampumaankin. Sehän kuuluu tähän pelin politiikkaan. Toinen puoli korostaa ja toinen väheksyy, näinhän se menee”, Valkama sanoo.

Ampuminen tästä vielä puuttuikin. Pelin politiikka on jo tullut varsin selväksi, sitähän se on koko tapaus kaikkine merkillisyyksineen – peliä ja politiikkaa.

Valkama hämmentää soppaa

– Asiassa ei ratsasteta tällä. Lisämateriaalia ei pidä nähdä itsenäisenä. Se on vain lisämauste siihen, mitä ali- ja hovioikeudessa on jo pyöritetty, Valkama sanoo saatananpalvonnasta.

Mitä useampi syyttäjä, sitä pahempi soppa ja lisämausteitakaan ei ole jäänyt puuttumaan.

Aika piru bongariksi

Miten Jukka S. Lahden käsien pistohaavojen ristikuvio ymmärrettiin vasta viisi ja puoli vuotta hänen kuolemansa jälkeen. – Joku tutkija ne sieltä bongasi, että kappas vaan, nämä voisivat muodostaa tällaisen, Valkama sanoi Uuden Suomen toimittajalle.

Poliisin työ on pitkäjänteistä hommaa. Joskus yli viiden vuoden bongaus voi kuitenkin tuottaa tulosta.

Salainen resepti

Ulvilan surmasta syytetyn älykkyys, ripaus hyvää onnea ja huono poliisitutkinta ovat syyttäjä Jarmo Valkaman mukaan syyt, miksi vaimo pystyi peittämään tekonsa ja ohjaamaan tutkinnan ulkopuoliseen tekijään.

Valkaman resepti täydelliseen rikokseen on yksinkertainen: ripaus hyvää onnea. Muut tekijät ovat useimmiten kohdillaan ihan luonnostaan.

Kiistatonta näyttöä siivottomuudesta

Oikeus on kuullut todistajilta, että koti oli siivottomassa kunnossa.

Lasinsiruja ja verta joka puolella ja veitsikin lattialla. Saatiin sentään selville todistajien siisteyskäsitys. Heidän kotejaan ei tässä yhteydessä tutkittu. Mutta varteenotettavaa epäilyä ei jäänyt…

Valkaman kiireinen aamupäivä

– Me syyttäjätkin olemme ihan vakavasti pohtineet veljen ilmiannon yhteydessä, että onko tässä ehkä menossa lapsikaappaus. Siksi annamme suuren painoarvon psykologien tarkoille arvioille kuin sillekin, olisivatko lasten kertomukset manipuloituja, lapsille kerrottuja satuja, Jarmo Valkama.

Montakohan minuuttia syyttäjät pohtivat asiaa vakavasti… 1.8.2011 veljen puhelinsoitto aamulla, veljen tapaaminen ja ”materiaaliin” tutustuminen ja hupsis klo 11.26 syyttäjien päätös hakea valituslupaa korkeimmalta oikeudelta oli tiedossa Satakunnan Kansan nettisivuilla.

Poliisin asiantuntijat on tunnetusti parasta laatua

– Puolustus ratsastaa epätodennäköisyyskortilla. Kaiken kruunaa Auer itse. Hän käyttäytyi surman jälkeisissä kuulusteluissa tavalla, joka on psykologien mukaan mahdollista, mutta hyvin poikkeavaa.

– Jokaisessa tilanteessa Auer käyttäytyi normaalista poikkeavalla tavalla. Sitä ei voi selittää lääkkeiden vaikutuksella.

Auer käyttäytyi kuulusteluissa mahdollisen poikkeavasti, mutta ei ollut kuitenkaan ihan mahdoton.

Kioskimurrosta ei saa elinkautista

Kyseessä on törkeä rikos, josta voidaan langettaa elinkautinen. Ei tässä ole kyse mistään kioskivarkaudesta. Asia täytyy tutkia perusteellisesti. Samanlaista juttua ei Suomessa ole koskaan ollut eikä tule, Valkama sanoi.

Mikäli Valkamaan on uskomista ”samanlaista rikosta ei enää Suomessa tule” ja miksi emme uskoisi.

2 thoughts on “Tuliko sanottua jotain hullua

  1. teet suuriarvoista työtä, Niina Berg.
    Se pahanolontunne joka aiheutuu poliisin ja syyttäjän, jopa sosiaalialan tutkijan silmälappuisista tutkimuksista ja ylimielisestä asenteesta, saa ihan käytännössä oksentamaan eikä syynä ole muu kun auerin tilanteen ajatteleminen.
    En tunne Aueria enkä ketään muutakaan asianosaista mutta olen vakuuttunut että oikeusmurha on tapahtunut Auerin kohdalla ja Kukan rangaistus on pähkähullujen tuomarien kohtuuttomuutta.

  2. On helppo yhtyä kirjoituksiesi taakse.Ihan jokaisen . Toivon todella että kaikki tietäisivät ”mitä me tiedetään” =) Jaksamista kaikille asianosaisille toivon.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.