Poliisin mukaan ruumiin koskettaminen oven raosta on mahdotonta

Annu on puhuttelussa 2.12.2006 kertonut, että hän oli käynyt pesuhuoneen kautta katsomassa Jukka Lahtea, että hän oli ylettynyt koskettamaan tätä olkapäähän ja että hän oli saanut verta käteensä.

Poliisin tekemien rekonstruktioiden mukaan ei ole mahdollista, että Annu olisi ylettynyt koskettamaan Jukkaa oven raosta. Rekon mukaan ovi ei aukea tarpeeksi, että koskettaminen olisi mahdollista. Tällä syyttäjä on yrittänyt todistaa, että Annu valehtelee. Hovioikeudessa esitettyjen tapahtumapaikasta laaditun Ensipartiokuvat -tallenteen (digikuvat) valokuva 51, jossa poliisin tekninen tutkija on havainnollistanut oven avautumiskulmaa, osoittaa, että tekninen tutkija oli voinut avata ovea niin paljon, että hän oli pesuhuoneen puolella seisten mahtunut katsomaan Jukka Lahtea ja osoittamaan tätä taskulampulla. Kuvasta näkyy, että on täysin mahdollista, että Annu olisi kertomallaan tavalla käynyt katsomassa ja koskettamassa Jukka Lahtea.

Kuva 45

Kuva 45 (=sama kuva kuin digiversion kuva 51). Poliisi on tehnyt valokuvaliitteestä kaksi muuten identtistä versiota, mutta jälkimmäisestä on tämä kuva jostain syystä poistettu. Tilalle on laitettu täysin merkityksetön kuva, suurennos aiemmasta kuvasta 44. Samalla on mennyt sisällysluettelokin tältä osin uusiksi. Mitään muuta ei sitten olekaan vaihdettu, ei edes päivämääriä tai leimoja. Poliisi on yrittänyt ”pimittää” kuvan olemassaolon uudella versiolla. Ilmiselvästi joku muu valehtelee kuin Annu.

Arvaan, että poliisi yrittää peitellä sitä, että sen tekemät rekonstruktiot ovat täysin pielessä. On perusteltua tässä yhteydessä epäillä, että toiminta on ollut tarkoitushakuista ja suunniteltua – sekä väärän rekon tekeminen että valokuvan pimittämisyritys. Herää kysymys siitä, kuka oikeastaan lavastaa tilanteita näyttämään muulta kuin ne todellisuudessa ovat? Mitään muuta perustelua tälle esitutkintamateriaalin muokkaamiselle en ole keksinyt. Ohessa myös ensimmäisen ja toisen version sisällysluettelot ja molempien täysin identtinen kansilehti.

Kansilehti (kumpaankin versioon)

Kansilehti

Sisällysluettelo

Alkuperäinen

Muutettu sisällysluettelo

Muutettu

One thought on “Poliisin mukaan ruumiin koskettaminen oven raosta on mahdotonta

  1. Päivitysilmoitus: Kolme rekonstruktiota, kolme epäonnistumista 1/3 | niinaberg

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.