Ulvilan murha ja väitteet Annun syyllisyydestä

Jukka Lahti oli ollut torstaina 30.11.2006 Turussa matkalla, jolta hän oli palannut kotiin perheensä luo Ulvilaan Tähtisentie 54:ään illalla kello yhdentoista aikaan. Yöllä vuorokauden vaihduttua perjantaiksi 1.12.2006 Anneli Auer oli soittanut hätäkeskukseen kello 2:43:21. Hän oli ilmoittanut, että heidän talossaan oli joku tappaja, joka löi veitsellä hänen miestään. Hätäkeskuspuhelu oli päättynyt kello 2:47:39 kestettyään 4 minuuttia 18 sekuntia. Poliisipartio oli saanut tehtävän hätäkeskukselta ja lähtenyt tapahtumapaikalle. Matkalla poliisi oli soittanut Anneli Auerille. Poliisipartio oli ollut tapahtumapaikalla noin kolmen ja puolen minuutin kuluttua hätäkeskuspuhelun päättymisestä kello 2:51. Jukka Lahden kuolemaan johtaneet, hänen päähänsä kohdistuneet lyönnit oli aiheutettu tuntemattomalla tekovälineellä hätäkeskuspuhelun aikana.

Syksyllä 2009 Anneli Auer vangittiin epäiltynä miehensä Jukka Lahden murhasta. Juttua on käsitelty Satakunnan käräjäoikeudessa, joka tuomitsi Auerin 2010 elinkautiseen vankeuteen murhasta (äänestyspäätös). Seuravaaksi asiaa käsitteli Vaasan hovioikeus, joka vapautti Auerin syytteistä 2011 yksimielisellä päätöksellä. Syyttäjät hakivat valituslupaa korkeimmalta oikeudelta vedoten asiassa yllättäen saatuun uuteen varsin runsaaseen materiaaliin. Korkein oikeus kumosi käräjä- ja hovioikeuden tuomiot 2012 ja palautti jutun käsittelyn takaisin lähtöpisteeseen.

Murhajutussa on esitetty useita väitteitä, jotka syyttäjien mielestä tukevat Anneli Auerin syyllisyyttä. Nämä väitteet ovat yksi toisensa jälkeen osoittautuneet paikkaansa pitämättömiksi. Kaikki esitetty näyttö viittaa ulkopuoliseen murhaajaan. Tästä huolimatta syyttäjät sinnikkäästi ja keinoja kaihtamatta haluavat Auerin vastuuseen murhasta tai ihan mistä vaan. Koko oikeudenkäynti on käyty normaalista poikkeavassa asetelmassa, jossa vastaajan on tullut aktiivisesti todistaa syyttömyytensä. Lain mukaan asian pitäisi olla toisin päin – syyttäjän tehtävä olisi vakuuttaa tuomioistuin vastaajan syyllisyydestä.

Syyttäjä on perustanut syyllisyyden varsin heikkoihin väitteisiin ja kuviteltuihin tapahtumainkulkuihin ja erikoisemmaksi vaan menee. Uutena näyttönä on Auerin pienempien lasten uskomattomat kertomukset, joita he ovat alkaneet kertoa kesällä 2011. Esittelen vanhat väitteet yksi kerrallaan ja avaan hieman tulevan uuden kierroksen uutta ”ratkaisevaa” näyttöä, siltä osin kuin siitä on saatu vihiä.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.