Perheessä on ollut riitoja ja käytetty väkivaltaa

A ja H (toiseksi vanhin lapsi) eivät ole kuulemisissa 2009 kertoneet vanhempiensa välisestä riidasta, vaikka poliisi on näin Annulle valheellisesti ilmoittanut. Poliisi on esittänyt huhuja ja vääriä väitteitä riitelystä ja eroaikeista. Poliisin mukaan naapuri olisi kertonut Annun lapsen kautta kuulleen, että Auer-Lahden perheen vanhemmat aikovat erota. Tämä ei kuitenkaan pidä paikkaansa. Poliisi oli kirjannut tällaisen väitteen pöytäkirjaan, mutta naapuri oli pyytänyt poliisia poistamaan asiaa koskevan virheellisen merkinnän. Poliisi ei sitä kuitenkaan tehnyt.

Kun huhu eroaikeista tuli julkisuuteen, otti naapuri uudelleen yhteyttä poliisiin ja halusi edelleen korjata virheellisen tiedon. Poliisi kuuli naapuria ja tämä uusi kuuleminen videoitiin. Kyseinen video on sittemmin päässyt poliisilta jotenkin hukkumaan – ainakaan sitä ei lukuisista pyynnöistä huolimatta ole toimitettu puolustukselle. Koska poliisilta ei nauhaa saatu, kutsuttiin naapuri hovioikeuteen puolustuksen todistajaksi kertomaan asiasta. Saman naapurin talo paloi 10 päivää hovioikeuden vapauttavan tuomion jälkeen. Paloa on epäilty tuhopoltoksi.

Poliisi on myös väittänyt, että lattialta Jukka Lahden ruumiin alta löydetty hiustukko osoittaisi, että Annun ja Jukka Lahden välillä olisi ollut riitaa ja että he olisivat käyneet toisiinsa käsiksi. Rikoskemistin mukaan hiukset olivat irronneet lievää väkivaltaa käyttäen, mikä voi tarkoittaa esimerkiksi takkujen harjaamista auki. Kyseisen tukon hiuksissa on ollut vain hyvin vähäisessä määrin hiusten juuria. Missään näistä ei kuitenkaan ollut DNA:ta! Kun hiuksia revitään väkivalloin, ne irtoavat päästä juurineen. Elävän hiuksen tunnistaa siitä, että juuressa on DNA:ta. Kyseisessä hiustukossa on ollut pelkästään kuolleita eli itsestään irronneita hiuksia – hiustukosta ei löytynyt ainoatakaan elävää hiusta. Esim. hiusharjassa olevissa hiuksissa on tyypillisesti vain vähäinen määrä hiuksia juurineen. Hiuksia ei siis ollut kiskottu väkivalloin. Kyseinen hiustukko ei ole merkki riitelystä.

Perheen riidoista ja väkivallasta ei ole mitään näyttöä eikä edes toisen käden tietoa.

UUTTA: Tulevassa murhaoikeudenkäynnissä syyttäjillä on uutta todistusaineistoa. Kesällä 2011 pienemmät lapset ovat alkaneet kilpaa kertoa äidin käsitämättömästä väkivaltaisuudesta. Myös lasten aiemmat muistot täysin arkisista asioista ovat muuttuneet merkittävästi. He muistavat aivan eri tavalla kuin aiemmin esim. kuka perheessä laittoi ruokaa ja kenen kanssa käytiin leikkipuistossa jne. Tästä lasten läheiset, jotka tietävät lasten uudet muistot vääriksi, ovat olleet hyvin hämmentyneitä.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.