Halossa ollut DNA

Syyttäjien mukaan halosta löytynyt vieras DNA ei ole osoitus ulkopuolisesta murhaajasta. Syyttäjien mukaan tämä DNA on voinut tulla halkoon mistä tahansa ja milloin tahansa. Tällaiseen hiukan huvittavaan teoriaan vetoavat yleensä syytetyt, joiden DNA:ta on löytynyt rikospaikalta.

Keskusrikospoliisin rikosteknisen laboratorion mukaan sängyllä olleesta halosta oli todettu verta ja DNA-tunniste, joka oli sopinut Jukka Lahden DNA-tunnisteeseen. Lisäksi halosta oli taltioitu yksi tutkimusnäyte, josta oli todettu sekoittuneena todennäköisesti kahden eri henkilön DNA:ta. Tulos oli sopinut Jukka Lahden ja jonkun toisen mieshenkilön DNA:n sekoitukseksi.

Poliisi oli pyrkinyt kattavasti selvittämään kaikki mahdolliset mieshenkilöt, jotka olivat voineet luonnollisesti olla tekemisissä halon kanssa. Poliisi oli tutkinut talossa käyneiden mieshenkilöiden (myös poikalasten), halkojen toimitusketjuun ja takan nuohoamiseen liittyneiden, DNA-tunnisteet. Henkilöä, jonka DNA-tunniste olisi sopinut halosta todettuun DNA:han, ei ollut kuitenkaan löytynyt.

Sängyssä olleessa halossa on Jukka Lahden veren ja DNA-tunnisteen sekä jonkun toisen mieshenkilön DNA:n lisäksi ollut edellä mainittuja ruskeankirjavia tekokuituja. Mainitut löydökset sekä halon sijainti sängyllä viittaavat siihen, että halkoa on tapahtumien kuluessa käsitelty. Tuntemattoman mieshenkilön DNA on selvä osoitus ulkopuolisesta tekijästä.

Ulvilan murhajutussa on tehty huikea määrä DNA-tutkimuksia mahdollisille epäillyille, mutta sopivaa mieshenkilöä ei ole löytynyt. Annua syytetään sitkeästi murhasta vaikkei hänenkään DNA:nsa täsmää tähän halosta löytyneeseen. Poliisin logiikka on aivan omaa luokkaansa. Samalla logiikallahan kaikki vanhat epäillyt ovat aivan yhtä mahdollisia tekijöitä, vaikkei DNA täsmännytkään. Epäiltyjä voisivat olla myös kaikki naiset. Vaikka halon DNA on poliisin toimesta todettu merkityksettömöksi, ei eräskään poliisimies siltikään uskalla antaa itsestään näytettä. ”Hyvä tutkinnanjohtaja pitäisi kaikki tutkintalinjat auki loppuun asti” vai miten ne kolleegat Joutsenlahtea arvostelivat.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.