Salonsaari elää lapsuuden ihannemaailmassa

Salonsaari

Tutkinnanjohtaja Erik Salonsaaren sanojen mukaan Suomessa ei syyttömiä vankilaan laiteta. Hänen mukaansa myöskään poliisi ei vuoda tietoja, vaan toimittajilla on mitä ihmeellisimpiä keinoja löytää lähteitä. Minäkin haluaisin elää tuossa maailmassa, jota Salonsaari kuvailee.

Salonsaaren kauniista sanoista huolimatta tälläkin hetkellä Saranmäen vankilassa istuu varmuudella ainakin kaksi syytöntä ihmistä, mahdollisesti useampia. Salonsaaren vakuutteluista huolimatta myös poliisi vuotaa jatkuvasti, mutta tietysti vain mediaystävällistä tietoa. Satakunnan Kansa oli syksyllä 2011 jollain ihmeellisellä keinolla löytänyt lähteen, jonka mukaan poliisilla olisi ollut kiistaton kuvatallenne Annua ja Jensiä koskevassa lapsiin kohdistuvassa rikosasiassa. Salonsaari ei kuitenkaan vahvistanut kuvatallenteen olemassaoloa, mutta ei sitä kumonnutkaan. Nyt tiedämme, ettei mitään vahvistettavaa olisi ollutkaan. Herää ajatus, yrittikö poliisi valheellisesti kertomalla kiistattomasta kuvatallenteesta, joko SK:lle tai asiassa kuulluille, vahvistaa uskoa epäiltyjen syyllisyyteen. Tuskin poliisin tarkoitus sentään oli etsintäkuuluttaa uusia uhreja ilmoittautumaan korvausten toivossa. Eihän me missään Jenkkilässä olla.

Minun lapsuuden mielikuvitusmaailmaan kuului rehellinen ja urhoollinen poliisi, joka huolehtii turvallisuudestani vaikka oman henkensä uhalla. Sankari, joka tulee nopeasti hätiin, jos tarve niin vaatii. Lapsuuden leikeissä poliisi jahtasi roistoja, ei muita. Koskaan emme leikkineet, että poliisi olisi ollut rikollinen. Paljon on muuttunut ajatusmaailma noista lapsuuden ajoista.

Mikään inhimillinen ei ole vierasta poliisille. Ovathan poliisit, kuten olen todennut, lähtökohtaisesti ihmisiä. Poliisilaitos ei myöskään kovin paljoa eroa muista työpaikosta. Rikollisten määrä tosin saattaa olla keskimääräistä suurempi. Poliisilaitoksella astutaan toisten varpaille, näpäytetään, arvostellaan, rakastutaan, petytään, ollaan mustasukkaisia ja kateellisia, kostetaan, kilpaillaan, juonitellaan, vinoillaan, valehdellaan, juorutaan ja mustamaalataan. Joskus nämä inhimilliset asiat häiritsevät poliisin työskentelyä.

Lainaan tutkinnanjohtaja Salonsaaren sanoja ”Joskus vanhat asiat tulevat yllättäen esiin”. Näin voi joskus käydä, eivätkä poliisit ole siitä mitenkään ulkopuolella.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.