Esirippu laskeutuu, näytös alkaa 3

hiiri

Seuraavaksi esittelen oikeudenkäynnin ”huumori” -osastoa koskevat syytteet, jotka tulivat hylätyiksi. Varsinais-Suomen käräjäoikeuden antaman julkisen selosteen perusteella tiedetään:

Syyte eläinsuojelurikoksesta on hylätty.

Olen kuullut huhun, että eläinsuojelurikosta koskeva syyte kaatui nimenomaan näytön puutteeseen. Tältä osin tuomioistuin ei siis pitänyt lasten mielikuvitusta luotettavana. Syyte ei voinut kaatua uskon puutteeseen, koska monet syytteet menivät läpi ”uskon” varjolla. Ymmärrän, että eläinsuojelurikoksen ajaminen oli syyttäjille haastava tehtävä. Eläinuhrien omia kertomuksia tapahtuneista ei luonnollisesti voitu kuulla ja asiantuntijoidenkin arviot kertomusten luotettavuudesta jäivät siitä syystä hiukan puutteellisiksi. Poliisi ei myöskään pystynyt tavoittamaan yhdenkään eläinuhrin omaisia, ex-puolisoita, naapuria tai ketään muutakaan.

Julkisuudessa esillä olleen keskustelun johdosta on syytä erikseen todeta, että vastaajia ei ole tuomittu teoista, joihin olisi liittynyt piirteitä saatananpalvonnasta.

pirullinen

Julkisuudessa on ollut keskustelua myös muilta osin, mutta hyvä, että edes tähän keskusteluun otettiin kantaa selosteessa. Ei ole palvottu saatanaa ja piste. Hiukan tämän tiedon arvoa laskee minun silmissäni se, että tuomio yritetään saada selosteessa näyttämään ”hyvältä”, mitä se ei ole. Meille uskotellaan, että vastaajien vankeusrangaistukset ovat täysin ansaittuja, eikä arvovaltainen tuomioistuin nyt sentään mihinkään saatananpalvonta sepustukseen usko. Niin halpaan ei sentään mennä, vaikka muuten halpaan sitten mentiinkin.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.