Esirippu laskeutuu, näytös alkaa 5

Varsinais-Suomen käräjäoikeuden antaman julkisen selosteen perusteella tiedetään:

Tuomio on tehty äänestyksen jälkeen.

Päätös ei ollut yksimielinen. Äänestyksen tulos oli 2-1.

Vähemmistöön jäänyt käräjätuomari olisi tuominnut Anneli Auerin kolmesta pahoinpitelystä ja Jens Kukan kolmesta lapsen seksuaalisesta hyväksikäytöstä sekä yhdestä pahoinpitelystä ja katsonut kummankin osalta tutkintavankeusajan vapaudenmenetyksen rangaistuksen täydeksi suoritukseksi.

Yksi tuomareista  katsoi Annun syyllistyneen kolmeen pahoinpitelyyn ja Jensin syyllistyneen kolmeen lapsen seksuaaliseen hyväksikäyttöön ja yhteen pahoinpitelyyn. Epäselvää on, millä perusteella nämä teot tuomarin mielestä tulivat toteen näytetyiksi. Jos kyse on asianomistajien kertomusten luotettavuusarviosta, niin tämä tuomari piti joidenkin asianomistajien kertomuksia kovin vähän luotettavina. Toisaalta hän luotti ilmeisesti täysin niiden asianomistajien kertomuksiin, joiden mukaan mitään rikosta ei ollut tapahtunut.

”Uskokaa lapsia” -ideologiaa toteutettiin tuomiossa kauttaaltaan. Vaihtelevasti uskottiin eri lapsia tai samojen lasten eri kertomuksia. Tohon uskotaan, tohon ei, kai me tämäkin uskotaan. On nää niin kamalia juttuja, pakkohan näistä on tuomita. Tota ei vaan voida uskoa, kun sitä ei uskois kukaan jne.

Jätän julkisen selosteen ruotimisen sikseen ja jään odottamaan, että hovioikeudessa asia ymmärretään.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.