Aika parantaa haavat

Aika parantaa haavat, niin ainakin sanotaan. Lääkäri Minna Joki-Erkkilän mielestä immenkalvokin paranee eli kasvaa takaisin, usein aivan jälkiä jättämättä, ajan kuluessa. Oikeuslääkärit kumoavat Joki-Erkkilän esittämän erikoisen väitteen. (Hymy 2/2013)

Lähes kaikesta voi selvitä, todella ikävistä kokemuksista ja myös hirvittävistä vääryyksistä. Tässä asiassa on aiheutettu aivan tarpeetonta kärsimystä monelle ihmiselle. Siihen, että kärsimykset jotenkin jalostaisivat ihmisistä parempia, en usko vähääkään. Kärsimys ei ketään jalosta, se tekee vain ja ainoastaan pahaa. Ennalleen ei asioita enää pysty kukaan muuttamaan, mutta on aika lopettaa näiden ihmisten turhat kärsimykset. On aika alkaa parannella haavoja, jotka tällä mielettömällä viranomaisten johtamalla ajojahdilla on saatu aikaan. Kunpa nämä viranomaisten aiheuttamat ”haavat” voisikin parantaa yhtä helposti kuin äiti puhalluksellaan parantaa lapsen pikku kolhuja. Ihan niin helppoa ja yksinkertaista se ei ole.

Miten poliisi aikoo parantaa haavat omassa maineessaan – annetaanko ajan hoitaa? No, ihmiset unohtavat, kun tulee uusia uutisia. Joku järkyttävä katastrofiuutinen vie huomion pois. Uutisoidaan jostain poliisin onnistumisesta. Laitetaan joku sijaiskärsijäksi, tuomitaan vaikka joku poliisi jostain mitättömästä rikkeestä ikään kuin todisteeksi siitä, että laillisuusvalvonta poliisissa toimii. En koskaan ennen ole edes ajatellut, että poliisi toimisi näin hävyttömästi, väärin ja rikollisesti kuin tämän tapauksen osalta on tullut ilmi. En halua uskoa, että kaikki poliisina toimivat olisivat täysin moraalitonta roskasakkia. Rehellisesti ja päivänvalon kestävästi toimiminen tuossa järjestäytyneessä roistoporukassa voi arvatenkin olla kuitenkin hyvin vaikeaa. Poliisin tekemiä rikoksia pimitetään ja niiden tutkinnat estetään, vain vallitsevan epärehellisen systeemin vastustamisesta rangaistaan.

Onko poliisin toiminta muuttunut vai onko jo pitkään harjoitetun toiminnan luonne vain tämän jutun myötä selvinnyt minulle… niin tai näin, poliisin epärehelliseen ja rikolliseen toimintaan tulee puuttua.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.