Lapsi 2

Rorschach

Tapaus alkoi varhaiskeväällä 1995 ja päättyi kantelujen jälkeen vuonna 1999.

Yksitoistavuotias poika otettiin huhtikuussa 1995 huostaan insestiepäilyn perusteella. Juttu oli lähtenyt liikkeelle suvun joulunvietosta. Äiti ja poika nukkuivat isovanhempien parivuoteessa, ja lattialla nukkunut vanhemman veljen avovaimo oli pelästynyt kuullessaan vuoteesta merkillistä ääntä. Hän ei tiennyt, että pojalla oli tapana heijata itsensä uneen, vaan oletti äidin ja pojan välillä tapahtuneen jotain seksuaalista ja teki lastensuojeluilmoituksen. Poika otettiin huostaan ensi vaiheessa kouluaineen ja piirroksen perusteella, joissa ei ollut mitään seksuaaliseksi tulkittavaa, vaan poika kertoi aineessaan toivovansa saavansa koiranpennun. Piirroksessa oli hymyilevä koira. Psykologin mielestä oireellista ja hyväksikäyttöön viittaavaa oli se, että poika oli piirtänyt kuvaan myös itsensä, mutta suhteessa koiraan erittäin pieneksi.

Lastensuojelu teki asiasta tutkintapyynnön poliisille, mutta poliisi ei katsonut aiheelliseksi viedä asiaa syyttäjälle. Poika siirrettiin tutkittavaksi kouluttavaan kasvatusneuvolaan, jossa hänelle tehtiin muun muassa Rorschach-testi. Oikeudessa psykologi todisti, että kortti 4 symboloi naisen sukupuolielintä. Poika oli assosioinut korttiin sanan ”drakula”, joten kyse oli äidin harjoittamasta seksuaalisesta väkivallasta. Psykologin mukaan pojan kiistäminen johtui siitä, että hän pyrki suojelemaan äitiään. Pojan haastatteluista ei äidin vaatimuksesta huolimatta tehty nauhoituksia, mitä perusteltiin pojan intimiteetin suojelemisella. Lääninoikeus kotiutti pojan vuoden 1996 alussa. Tämä saattoi olla ensimmäinen kerta, kun oikeuden jäsenille selvisi, millaisilla diagnoosivälineillä hyväksikäytön varmentamiseen oli päädytty.

Prosessin aikana äiti sai vatsahaavan ja laihtui 20 kiloa. Hän kärsi myös vakavista sydänoireista ja unettomuudesta. Poika pelkäsi kotiuduttuaan kaikkia ovelle kolkuttavia ja juoksi piiloon. Hän on nyt täysi-ikäinen eikä ole vieläkään unohtanut viranomaisten hänelle aiheuttamaa traumaa. Äidin kanneltua asiasta TEO:lle lastenpsykiatrian asiantuntija esitti, että äiti oli pitkään imettämällä erotisoinut poikansa. Asiantuntija ei tiennyt, että poika syntyi keskosena ja oli niin allerginen, ettei voinut syödä muuta kuin äidinmaitoa. Sen lisäksi kahden vuoden imetys ei ole mitenkään nykyisten tai silloisten ohjeiden vastainen – päinvastoin, sitä on suositeltu.koira

 

Lähde: Anu Suomela; Psykologinen todistelu seksuaalirikoksissa. Teoksesta Marko Hamilo toim. Älkää säätäkö päätänne – häiriö on todellisuudessa. Suomalaisen psykokulttuurin kritiikki.

One thought on “Lapsi 2

  1. Kiitos näistä kirjoituksista Niina! Olen lukenut jokaikisen, ja niissä kertomasi asiat ovat kertakaikkiaan niin pöyristyttäviä, ettei voisi uskoa niiden olevan totta, nykyaikana. Valitettavasti kuitenkin ovat, ja ei voi olla ihmettelemättä, kuinka löytyy niin paljon viranomaisia, ja psykologeja, psykiatreja, ym., joilta tuntuu terve järki olevan kateissa. Näissä insestisyytöksissä esim. asiantuntijoilla ja syyttäjillä sekä perättömän ilmiannon tehneillä tuntuu järjestään olevan hyvin seksuaalissävytteinen ajatusmaailma. Seksi taitaa pyöriä aivan liikaa mielessä, kun saadaan aivan tavalliset asiat todistamaan insestistä. Lasten huostaanotoissa tapahtuu paljon pahaa ja vääryyttä. Ja siitä on tullut bisnestäkin.

    Anneli Auerin en ole hetkeäkään uskonut syyllistyneen mihinkään niistä rikoksista, mistä häntä syytetään. Aivan uskomaton on koko juttu, kaikkine käänteineen.

    Kun vain nämä kirjoituksesi saisivat enemmän näkyvyyttä, ehkä tätä sivustoa ei kovin moni löydä. Tämä on niin totta, kaikki mitä kirjoitat, järjen ääni tässä hulluudessa.

    Kyllä totuuden kaikesta on pakko tulla joskus julki, ei tämä näin voi mennä. Syyttäjien ja poliisien arvovallasta tässä täytyy olla kysymys. Ei voida perääntyä, ja sen seurauksena syytön ihminen joutuu istumaan vankilassa vuosikausia.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.