Saatanahysteria – Saatananpalvontaa Suomessa?

SAATANANPALVONTA ON KATSOJAN SILMISSÄ

Kuvataiteilija Minna Suoniemen Lullaby-videoteos

Kuvataiteilija Minna Suoniemen Lullaby-videoteos

Metro 16.8.2012

Kuvataiteilija Minna Suoniemen Lullaby-videoteos Helsingin kaupungintalon naisten vessassa.

Teosta on vaadittu poistettavaksi Flush-näyttelyn kokonaisuudesta. Kiihtymystä herättäneessä videoteoksessa on äiti ja hänen vauvansa. Vauva tutkii pelottomasti äidin suuta, josta paljastuu torahampaat. Äiti myös murisee pedon lailla. Teos aiheutti yllättävän voimakkaan reaktion ja sen poistamista vaadittiin, koska se edustaa vaatimuksen esittäjien mielestä saatananpalvontaa.

Suoniemeä ihmisten reaktiot ovat hämmästyttäneet. Hän on halunnut kuvata rakkautta ja luottamusta äidin ja lapsen välillä. Lapsi leikkii äidin kanssa kuten leijonanpentu emonsa kanssa ja rakastaa äitiään, vaikka tämä näyttäisi ulkopuolisen silmin oudolta, jopa pelottavalta. Taiteilija tietysti toivoo, että teos herättää ajatuksia, muttei hän osannut kuvitella, että se herättäisi voimakkaan vihamielisiä ajatuksia.

 

SAATANANPALVONTAA SUORASSA LÄHETYKSESSÄ

Suorassa lähetyksessä

Tempun onnistuminen ja sen saama suosio hämmästytti Noora Karmaa itseäänkin.
Kuva Lotta Åberg

19.11.2012 Helsingin Uutiset

Taikuri ja mentalisti Noora Karma ei olisi koskaan voinut uskoa, että Arto Nybergin ohjelmassa esiintymisestä nousisi hurja spekulaatioiden määrä ja hän on yllättynyt siitä, että temput on selitetty jopa yliluonnollisiksi.

– Arto Nyberg soitti aamulla ja kertoi, ettei ikinä ole ollut tällaista kohua. Hän kertoi saaneensa viestejä saatananpalvonnasta ja jopa puolitutut ovat sanoneet, että tässä oli jotakin yliluonnollista, Karma kertoo.

– Ymmärrän, että maissa, joissa ihmiset ovat vahvasti taikauskoisia, tällaista tulee. Ehkä mentalismi on vielä niin uusi ala Suomessa, hän arvelee.

 

SAATANANPALVONTAA EUROVIISUISSA

Lordi

Lordi; Hard Rock Hallelujah

Wikipedia

Suomen Lordi voitti vuoden 2006 Eurovision laulukilpailun kappaleellaan ”Hard Rock Hallelijah”. Lordi sai voittonsa myötä iltapäivälehtien kaiken huomion, mutta julkisuus ei ollut aluksi pelkästään myönteistä. Jotkut pitivät yhtyeen valintaa pyhäinhäväistyksenä ja huonona vitsinä (Isä Mitro), toiset taas merkkinä suomalaisten huonosta itsetunnosta (Alexander Stubb). Yhtyettä syytettiin myös saatananpalvonnasta – esimerkiksi Karjalohjan kirkkoherra Heikki Linnavirta piti Lordin kappaletta ”epävireisenä ylistyslauluna saatanalle”. Yhtyeen jäsenet kiistivät väitteet johdonmukaisesti.

 

SAATANANPALVONTAA TAMPEREELLA

Tampere

Tampere

MOT 4.3.2002 Epäilys ja Rangaistus

Lastenlääkäri Ritva Salusen mukaan Tampereella on järjestäytynyttä pedofiili- ja saatananpalvontatoimintaa.

Salunen: ”On parin lapsen kohdalta, he kertovat hyvin järkyttävää, järkyttäviä asioita joissa, ne on niin pöyristyttäviä asioita, he kertovat että heidät viedään johonkin luolaan, tai sellaseen paikkaan ja siellä on tätä, he eivät osaa sanoa edes, vieraskielisiä lapsia, ja tuota sitten kaikennäkösiä pahoinpitelyjä, onko se sitten videon kautta tai jonkun muun kautta, sitä heidän kertomansa mukaan ne ovat eläviä lapsia ja …”

Kysymys: Onko tämmönen tarina teidän mielestänne uskottava?

Salunen: ”No Tampereella tämän perusteella, siis mä melkein uskon ihan kaikki mitä sieltä, pieni lapsi ei voi kertoa 2-vuotias tai 3-vuotias 4-vuotias, ei voi kertoa jos ei se ole hänen kokemuspiirissään ollut sellaisia asioita ja sen vuoksi sillä täytyy olla äärimmäisen valpas tämä uusi poliisipäällikkö että hän viipymättä ryhtyy tutkimaan sellaiset paikat…”

Tampereen poliisilaitos on koettanut selvittää epäilyjä saatananpalvoja-pedofiilien toiminnasta, mutta näyttöä ei ole löytynyt. Ritva Salunen on poliisille tuttu hahmo.

Poliisi: ”Joissakin tapauksissa tällainen kansalaisaktivismi, se poikii näitä ilmoituksia niin paljon että se aiheuttaa sitten jo kohtuuttoman paljonkin viranomaistahoilla töitä ja vaivaa sen selvittämiseksi että onko jotain tapahtunut ja voidaanko sitten jotain tutkinnallisin keinoin tehdä asialle. Näissä asioissa on ollut paljonkin sellaista, että sieltä mitään todellista ole löytynyt.”

 

SAATANANPALVONTAA ULVILASSA

Kuva Joel Maisalmi

Anneli Auerin tapauksen lisätutkintapöytäkirjan uusi todiste, kuva tatuointimallista, jonka Auer lähetti lapsilleen kirjeessä.
Kuva Joel Maisalmi

AL 10.5.2012 Sydän vai vuohenpää?

Auer-jutun uudet todisteet ja niiden tulkinta ovat herättäneet julkisuudessa hämmennystä. On kyseenalaistettu esimerkiksi Keijo Ahorinnan näkemys siitä, että Auer olisi piirtänyt kirjeeseen goottilaisuuteen viittaavan vuohenpää-tatuoinnin. Saatananpalvontaan perehtynyt tutkija Titus Hjelm katsoo Ilta-Sanomissa, että kuvio näyttää suositulta tribaalisydämeltä.

Hjelm ihmettelee myös sitä, miten syyttäjä on voinut tulkita henkirikoksen uhrin olkavarsissa olevat pistohaavat ylösalaisin oleviksi risteiksi. Ahorinta sanoi esitutkinnassa näkevänsä käsivarsikuvissa pistoista muodostuvat kolmiot.

Syyttäjä väittää muun muassa Auerin lastensa kirjeisiin piirtämien kuvioissa olevan viitteitä saatananpalvonnasta.

***

Syyttäjät eivät ole vielä paljastaneet toista surmassa käytettyä tekovälinettä. Kuulopuheiden mukaan se on ollut… hiilihanko, inside scoop, nääs.

5 thoughts on “Saatanahysteria – Saatananpalvontaa Suomessa?

 1. Kuka uskoo saatanaan ??? Uskovaiset hyvinkin vahvasti,näin olen huomannut.
  Eikö luulisi saatanan mukana kuljettaminen olevan aika raskasta elämää ! ?

  Muistelen lapsuuden kesäleirejä, ja niitä jännimpiä juttuja mitä siellä teltoissa toisillemme kerrottiin. Ne oli niitä juttuja jotka sai ihon kananlihalle. Jutut oli jännittäviä,kaikille oli myös selvää ettei ne olleet tositarinoita.
  Lapsuuteen kuului myös vilkas mielikuvitus, jota tänäpäivänä itse pidän rikkautena.Jutut ovat jääneet sinne lapsuuteen,eikä niitä enää kertoilla.

  Onko todellakin näin, että aikuiset ovat lähteneet lasten juttuihin mukaan, niin että niitä oikeudessakin käsitellään ?
  On ilmeisen selvää että näin on päässyt käymään.
  Olen todella huolestunut ! Olisi varmaan paras tehdä mielentilatutkimuksia roppakaupalla näille ,jotka näkevät sitä saataanaa siellä ja täällä .

  Mikä , hiilihankoko toinen tekoase ? Kas kun ei ;)

 2. Tietääkö blogisti johtiko Annelin taannoin tekemä tutkintapyyntö poliisien toimista mihinkään? Kysehän oli esitutkintalain säännösten rikkomisesta. Muistaakseni kihlakunnansyyttäjä lupaili ratkaisua asiaan viime vuoden syksylle, mutta minä ainakaan en muista nähneeni tutkintapyynnön ratkaisusta minkäänlaista tiedotetta. Onko asia edennyt, vai miksi tästä ei ole tiedotettu?

  • Mäkinen teki syksyllä 2012 arvion, ettei asialla ole niin kiire, joten hän on alkanut ”tutkia” asiaa vasta tänä keväänä. Hänen tehtävänsä on tutkia ylittyykö syytä epäillä -kynnys. Se nyt vähintään ylittyy. Mitään ratkaisua ei asiassa ole vielä. Jos uskoisin vielä johonkin oikeusvaltioon, niin naiivisti kuvittelisin, että Mäkinen on ottanut tehtävänsä vakavasti ja tutustuu asiaan perinpohjin. Todellisuudessa hän hautoo tutkintapyyntöä niin kauan kuin vain mahdollista, kunnes toteaa, ettei ole syytä epäillä mitään rikosta tapahtuneen.

 3. Ylittyyhän se ,ja reippaasti.
  Niin julkisesti esitetyt jutut Annelin syyllisyydestä.
  Pidätys hetkstä lähtien , Koko Suomi sai kuvat eteensä ,vaimo surmannut miehensä . Täh !
  Kuinka moni KYSEENALAISTI uutisen arvon ?????

  6 §

  Esitutkinta on toimitettava ilman aiheetonta viivytystä.

  8 §

  Esitutkinnassa ei kenenkään oikeuksiin saa puuttua enempää kuin on välttämätöntä esitutkinnan tarkoituksen saavuttamiseksi.

  Esitutkinta on toimitettava siten, ettei ketään aiheettomasti saateta epäluulon alaiseksi ja ettei kenellekään tarpeettomasti aiheuteta vahinkoa tai haittaa.

  Ym ym .mitä enempi luen pykäliä , mielestäni ei pitäisi olla mitään enää epäselvää.
  Mutta onhan se nyt aika jäynä tilanne Mäkisellä,.
  Katsotaan löytyykö rohkeutta totuuden tielle .

 4. Saatanalle uhratut vauvat ja insesti saatananpalvontaseremonioisssa. Lainaus Uskontojen uhrien tuki ry sivustolta.

  3. Saatanalle uhratut vauvat ja insesti saatananpalvontaseremonioissa
  RMT-terapeutteina toimii myös kristinuskoa fundamentalistisesti tulkitsevia pastoreita. Näiden potilaat raportoivat usein ”kammottavista saatananpalvontaseremonioista”, joihin heidät pakotettiin osallistumaan lapsuusiässä vuodet toisensa perään. Seremonioihin kuuluu lasten seksuaalista hyväksikäyttöä ja ihmisuhreja: joku saatananpalvontakultin naisjäsenistä synnyttää vauvan, joka uhrataan seremoniassa. Osanottajistoon kuuluu potilaan vanhempien lisäksi usein paikkakunnan nimismies, pormestari tai muita silmäätekeviä. Eikä siinä kaikki: koko maailman johtajisto on liittynyt kansainväliseen salaliittoon, jonka tarkoitus on alistaa maailma Saatanan valtaan. Kadonneiksi ilmoitetut lapset on siepattu uhreiksi Saatanan palvojien rituaaleihin.

  Psykologisesti on kuitenkin epätodennäköistä kokea vuosikausia hirvittävää hyväksikäyttöä, johon sisältyy pakko osallistua raiskauksiin, murhiin ja kannibalismiin, ja unohtaa se sitten kokonaan, kunnes yhtäkkiä terapeutin avulla kaikki palaa mieleen shokeeraavia yksityiskohtia myöten. Joitakin”palautettuja” muistoja tutkittaessa on todettu niiden sisältävän informaatiota joka voidaan osoittaa vääräksi, esimerkiksi muisto rituaalista ullakolla talossa, jossa ei todellisuudessa ole ullakkoa.

  Onko sitten kansainvälistä saatananpalvontakulttia, joka käyttäisi systemaattisesti lapsia hyväkseen? Syksyllä 1994 valmistuneessa Yhdysvaltalaisessa tutkimuksessa, jota rahoitti National Center on Child Abuse and Neglect (NCCAN), kysyttiin 6900 psykologilta, psykiatrilta ja sosiaalityöntekijältä, ja 4655 piirisyyttäjältä, lastensuojeluviranomaiselta ja poliisijärjestöltä, kuinka monta tapausta lasten seksuaalisesta hyväksikäytöstä saatananpalvontarituaaleissa oli tullut ilmi. Vaikka syytteitä oli nostettu yli 12 00, ei ainuttakaan edes vähän ”selviytyjien” tarinoita muistuttavaa tapausta ollut osoitettu todeksi. Tapausten joukossa oli muutama rikollinen, joka selitti rikoksensa Saatanan määräämiksi vapautuakseen vastuusta; aviopari joka otti seksuaaliriitteihinsä mukaan alaikäisen poikansa ja koko joukko ilkivaltatekoja, joihin osallistui teini-ikäisiä porukoita. Tutkimus ei löytänyt mitään todisteita sen puolesta, että olisi olemassa järjestäytyneitä lapsia hyväksikäyttäviä saatananpalvojaverkostoja tai kansainvälisiä ryhmiä. Britanniassa tehty samanlainen tutkimus, joka koski väitettyä 84:ntä saatananpalvontainsesti tapausta, ei myöskään löytänyt ainuttakaan todistetta väitteiden puolesta.

  Myöskään False Memory Syndrome Foundation ei ole löytänyt yhtään todistetta saatanapalvontarituaaleista, joissa uhrattaisiin ja syötäisiin vauvoja. Samoin FBI:n lasten hyväksikäyttöä 10 vuotta tutkinut erikoisagentti Kenneth Landing on todistanut, ettei hän ole koskaan löytänyt todisteita rituaalisesta hyväksikäytöstä. Kesäkuussa 1993 Christiany Today -lehti, jolla ei ainakaan ole mitään syytä puolustaa Saatanan palvontaa, julkaisi artikkelin jossa kumottiin väitteet lapsiuhreista saatananpalvontaseremonioissa.

  Voidaankin perustellusti epäillä, että kyseessä on samantapainen urbaani huhu kuin kertomus rautanaulasta, joka suli Coca-Cola lasissa yön aikana olemattomiin, tai tarina etelänmatkalaisesta, joka kurkisti ravintolan pakastimeen ja havaitsi sen olevan täynnä rottia. Kenties jossakin on voitu uhratakin vauva saatananpalvontamenoissa. Mutta varmasti todellisia uhreja ovat olleet puoskariterapiaan joutuneet naiset ja näiden vanhemmat, joiden elämän joukko ”terapeutteja” on tuhonnut, joskus kirjaimellisestikin itsemurhien kautta. Hyödyn hysteriasta ovat keränneet sensaatiokirjojen kirjoittajat ja muut hysteriaa omiin tarkoitusperiinsä käyttävät piirit.

  Tiedot on kerätty eri artikkeleista, jotka ovat Cult Awareness & Information Centerin kotisivulla yläotsikon ”Satanic Ritual Abuse” alla. Sivuilla on myös analysoitu hysterian syntyyn vaikuttaneita tekijöitä (kyse ei ole pelkästään ”kristillisestä” ilmiöstä kuten joku voisi luulla), mutta ne liittyvät ennen kaikkea jenkkikulttuuriin ja jätän niihin tutustumisen englanninkielentaitoisille. Saatananpalvontailmiöstä kiinnostuneelle voin suositella sosiologi David G. Bromleyn kirjaa The Satanism Scare, 1991, Walter de Gruyter Inc., New York.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.