Sorkkimatta paras

Ulvilan murhassa käytettyä toista tekovälinettä ei löytynyt surmatalosta eikä sen lähistöltä. Näin kertoo poliisi. Syy on ymmärrettävä, koska murhaaja vei toisen välineen mukanaan. Syyttäjät sitä vastoin väittävät vaimon kätkeneen toisen tekovälineen pakastimeen tai muualle asuntoon. Samoin uskottelevat uskovansa muutamat alkututkinnassa mukana olleet työnsä hävyttömän huonosti tehneensä vannoneet poliisit.

Toisesta tekovälineestä ei ole varmuutta mikä se on ollut. Krp:n tutkimusten mukaan uhrin ohimolla olleet rinnakkaiset jäljet sopivat tyypiltään sorkkaraudan sorkkapään jättämäksi. Poliisi on tarjoillut toiseksi tekovälineeksi kirvestä alusta lähtien. Kirvestä on kyselty Jukan sukulaisiltakin. Pieni poika taas on kertonut tarinoita vasarasta. Oikeuslääkärin mukaan kallon on murskannut jokin tylppä astalo. Jos astalona olisi ollut kirves, pitäisi sen oikeuslääkärin mukaan olla ollut kirveen hamarapuoli. Syyttäjä käyttää tekovälineestä kuvausta painava esine. Sorkkaraudasta ei paljoakaan puhuta – syystä tai toisesta. Se ei mahtuisi mukavasti pakastimeen, käsilaukkuun tai muovikassiin, eikä sorkkarauta toisaalta kuulu ihan joka kodin perusvarustukseen.

Oli joulukuun ensimmäinen aamu vuonna 2006 suunnilleen puolen kilometrin päässä Tähtisentieltä, kun asukas haki sanomalehden postilaatikostaan. Samalla hän huomasi sorkkarautaa muistuttavan rautaesineen postilaatikon takana nurmikolla kuusen juurella. Myöhemmin päivällä hän kuuli paikkakunnalla yöllä tapahtuneesta murhasta. Hän muisti aamulla näkemänsä esineen ja palasi postilaatikolle, mutta esinettä ei siellä enää ollut.

Myöhemmin vuonna 2007 ulvilalainen Pirjo Koivisto kertoi poliisille muiden tietojensa lisäksi, mitä oli kuullut tuosta murhayötä seuraavana aamuna nähdystä sorkkarautaa muistuttavasta rautaesineestä. Tiedon vastaanottanut poliisimies Tapio Santaoja oli tähän todennut, että poliisille oli ilmoitettu kyseisestä havainnosta ja että he olivat ottaneet tuon välineen talteen. Koivistolle Santaoja oli kertonut myös, että naapurissa oli joku rouva juuri synnyttänyt eivätkä he siksi viitsineet mennä häiritsemään yöllä ja kysymään, oliko tuo vempain heidän.

Tapio Santaoja ei ollut murhan tapahtuma-aikaan varsinaisessa poliisityössä eikä siis myöskään mukana murhan alkututkinnassa. Santaoja tuli mukaan tutkintaan vasta myöhemmin keväällä 2007. Hän oli kuitenkin kertonut Koivistolle asiasta edellä mainitusti ikään kuin kovasti tietoisena löydetystä rautaesineestä.

Kuka sitten poimi tuon ”sorkkaraudan” talteen ja minne se päätyi? Jos poliisit noukkivat välineen talteen, niin miksi poliisi vaikenee tuosta löydöstä ja tarjoilee tekovälineeksi mieluummin kirvestä vaikka oikeuslääkärin mukaan uhrin pään vammat on aiheutettu tylpällä esineellä. On tietysti mahdollista, että tuo löydetty väline tutkittiin eikä se sopinut uhrin vammoihin tai se sai jonkin muun järkevän selityksen. Ehkä väline salattiin ns. tutkinnallisista syistä murhaajan kiinni saamiseksi. Missään nimessä nykyisessä tilanteessa ei olisi sopivaa, että toinen murhaväline olisi löytynyt puolen kilometrin päästä talosta.

Tutkinnanjohtaja Juha Joutsenlahti kysyi Annulta sairaalassa oliko tekijällä mukana jotakin muuta asetta kuin talon lattialta löytynyt fileerausveitsi ja tarjoilee vastaukseksi varovaisesti putkia tai jotain muuta.

JJ: Oliks… näkyiks hänellä mitään muuta aseistusta?
AA: Ei, ei näkyny.
JJ: Putkia, jotain muuta?
AA: Mä en ainakaan nähnyt, mut mähän juoksin sieltä sit heti pakoon, ko tota, mua lyötiin.

Oliko Joutsenlahti tietoinen löydetystä rautaesineestä?

Tutkinnanjohtajana Joutsenlahtea hetken tuurannut Erik Salonsaari antoi Ilpo Lehtojoelle haastattelun Satakunnan Kansaan noin viikko Ulvilan murhan jälkeen. Salonsaari vakuutti, että paikalla on varmuudella ollut ulkopuolinen ja että täysin varmasti voidaan todeta, että vaimo ei ole tekijä. Se, olisiko vaimo voinut olla jotenkin mukana apurina, oli Salonsaaren mukaan epätodennäköistä, mutta ei täysin poissuljettua.

Miten vaimo on poissuljettu?

Salonsaari: ”En voi tarkasti sitä analysoida, mutta monin eri näkemyksin vaimo-vaihtoehto suljetaan pois. Vaimo ei ole mukana tekijänä.”

Rikospaikalla tehtyjen dna-tutkimusten perusteella tekopaikalta ei löytynyt muita jälkiä kuin uhrista ja vaimosta? Päädymmekö me tässä nyt lopputulokseen, ettei surmapaikalla ollutkaan muita?

Salonsaari: ”Tämä vaihtoehto on tosi tarkasti selvitetty, eli ettei siellä olisikaan ollut ulkopuolista hyökkääjää. Suljemme täysin varmasti pois ajatuksen, että nainen (vaimo) on tekijä ja olemme varmoja, että ulkopuolinen henkilö oli siellä. Haluan korostaa kuitenkin, että nainen apurina näyttää epätodennäköiseltä, mutta kuten sanottu, kun juttu on pimeä, ei sitäkään vaihtoehtoa voi täysin sulkea pois.”

Vaan kuinkas sitten kävikään. Puhuiko tutkinnanjohtaja Erik Salonsaari puuta heinää vai miten noiden poliisin varmojen ja täysin varmojen tutkimustulosten kanssa sitten oikein oli?

Poliisi on koko ajan tiennyt, ettei vaimo ole murhaaja. Onko poliisi kuitenkin epäillyt, että vaimo saattaisi tietää kuka oikea murhaaja on ja mikä oli murhan motiivi? Yrittikö surullisen kuuluisa peitepoliisi Seppo Mäkelä sotapäiväkirjoineen selvittää mitä vaimo tietää miehensä murhaajasta, murhan motiivista ja tekovälineestä? Peite-Seppo pyysi Annulta lainaksi sorkkarautaa, mutta sellaista ei perheessä ollut ja sai lainaksi vain kirveen ja vasaran. Ajatteliko Seppo, että Annu vastaisi tyyliin ”Hitsi, ku se mein sorkkarauta jäi sinne Ulvilaan tienposkeen, minne se huppumies sen viskasi, muuten tietty lainaisin”.

Annulle tehtiin myös muistijälkitesti vaikka testiä kehittämässä ollut asiantuntija kertoi sen olevan kelvoton ja varoitti ettei testillä saada luotettavia tuloksia tässä tapauksessa. Testin ehdoton edellytys on, että testattavalta kysytään jotakin sellaista, joka on vain poliisi ja tekijän tiedossa. Mitään sellaista tietoa ei poliisilla pitänyt olla, ellei sitten se sorkkarauta

Oliko poliisilla tiedossa toinen tekoväline jo heti murhayöstä seuraavana aamuna?

Ulvila

13 thoughts on “Sorkkimatta paras

 1. Tuohan on tosi tärkeä asia! Kuinka siitä ei ole enempää puhuttu tai kirjoitettu, en ainakaan ole mistään lukenut siitä. Ilmeisesti salassa pidettävää tietoa tuokin. Nyt pitäisi saada tietoa, mitä sille esineelle tehtiin, ja missä se nyt on ja kuka siitä ilmoitti. On kyllä niin hämärää touhua poliiseilta.

  Vaikuttaa siltä, että tuo esine oli sinne vastikään heitetty, varmasti tuo postilaatikolla käynyt asukas olisi sen huomannut aiemmin, jos se olisi siellä ollut.

  Murhaajako pakomatkallaan sen heitti sinne, sehän tässä tulee mieleen.

 2. mahtavasti kirjoitettu!!! tarttisin ittekkin kunnon lakinaista/miestä hoitelemaan minun juttujani!!!

 3. Mutta onko sorkkaraudassa ollut uhrin verta? Kai se on labrassa tutkittu? Sehän on silloin vastaansanomattomasti murha-ase! Ei kai poliisi niin tyhmä ole, että olisi jättänyt tämän tutkimatta, vai onko??? Saishan sen varmaan vieläkin selvitettyä jos se jossain poliisin varastossa lojuu, kyllä Annelina vaatisin tätä ja äänekkäästi, ihan käsittämätön elinkautinen syyttömälle

 4. Kun etsinnät vähintään 5-6:n nimetyn poliisin toimesta 6.-8.12.2006 talolla kirveen tai muun ”sopivan” astalon, surmavaatteiden ja verijälkiin sopivien kenkien osalta eivät tuoneet tulosta, poliisit epäilivät, että Auer kuitenkin tietäisi murhaajan. Häntä kuulusteltiin seuraavana päivänä. Kuulustelussa 9.12.2006 Auerilta kysyttiin (kuulustelija K. Koskinen): ”Esitutkinnassa on noussut tällainen epäilys, että sinä tunnet tämän tekijän? Miten vastaat?” (hassua sinänsä, että nyt nämä etsintöjä talolla tehneet poliisit kilvan väittävät, että vaikka he epäilivät kovasti Aueria, jokainen teki työnsä huonosti, eikä viitsinyt kämppää penkoa kunnolla, ja kuulemma tutkinnanjohto ei ollenkaan Aueria epäillyt… )

  Teknisen tutkinnan tulokset todistivat, ettei Auer voinut olla surmaaja, mutta rikostutkijat epäilivät, että koko tapauksen ”uskomattomuus” ja ”erikoinen käytös” selittyisi sillä, että Auer tunsi surmaajan, ja oli jollain lailla surman toteutuksessa mukana tai ainakin antoi sen tapahtua. Sittemmin tästä kannasta on luovuttu eikä ulkopuolista enää edes etsitä. Peitetoiminta, telekuuntelu, salakuuntelu ja muu tutkimus kun on osoittanut sen, että ellei asialla ollut Auerin jotenkin mystisesti palkkaama täysin ulkopuolinen palkkamurhaaja, jota hän ei itse tuntenut lainkaan, ja jolle hän ei ilmeisesti myöskään maksanut mitään, ei Auerin elämässä yksinkertaisesti ollut ketään, joka surman olisi suorittanut. Niin tarkkaan on lähipiiri jo koluttu.

  Kun teknisen tutkimuksen tulokset edelleenkin viittaavat pelkästään ulkopuoliseen surmaajaan, ja häke-puhelun nauha todistaa, ettei Auer käynyt takkahuoneessa puhelun aikana, saati Jukkaa ehtinyt surmaamaan, ei jää kuin täysin ulkopuolinen surmaaja. Ja sitä ei poliisi enää jaksa etsiä, joten ollaan väkisin Auerin kimpussa varmaan maailman tappiin asti.

 5. Ohos, onko tämä Tapio Santaoja jättänyt oleellista kertomatta. Ja tämä tieto on salattu.Tämähän om mojova tieto 😊 Joko sitä saa pistää pian soimaan kappaleen, Sinä olet vapaa !

 6. Tosi kiinnostavaa tietoa, etenkin se, ettei poliisi ilmeisesti ole asiasta kiinnostunut. Mahtaako Mannerilla olla nämä tiedot?

  Anu Suomela

 7. Hei Niina,

  Ihmettelen, kuinka Anneli ei ole jo vapaalla jalalla – saatika ollut lomilla ja myös asunut avotalossa ja tai avo-osastolla istuttuaan niin kauan. Vai pääseekö vapaaksi heti, kun KKO päättää, ottaako LASE- asian uudelleenkäsittelyyn ja tai saako kyseinen tuomio lainvoiman? Eihän hän ole vangittuna Ulvilan surmasta. Ihmettelen suuresti tätä käytäntöä! Mikä tekee hänestä niin vaarallisen henkilön. Istuvathan useimmat eka tuomion saatuaan puolet ja A istunut yhteensä jo rutkasti yli puolet (molemmista casesta yhteenlaskettu aika). Ilmeisesti KKO:n päätöksen takia joka viipyy ja viipyy…vankilassa taas varmaan hänelle turvajärjestelyt. Ihmetyttää pientä kulkijaa. Kiitos sinulle ja Annelille voimia! Tämä sorkkarauta-asia oli oleellinen pimennossa pidetty asia.

 8. Kun ensimmäisellä käräjöintikierroksella poliisi ja syyttäjä salasi 80% syyttömyyttä osoittavista todisteista ja saivat siitä oikeustoimittajien Tiedonpimitys-palkinnonkin, en yhtään ihmettelisi jos ko. sorkkarauta kuuluu myös pimitettyihin tietoihin.

  Tämä on juttu on pullollaan asioita joita viranomaiset ovat pimittäneet, salanneet, vääristelleet, hukanneet, kadottaneet, unohtaneet ym.ym.

  • Mannerin täytyy vaatia tästä asiasta selvitys esitutkinnan suorittaneilta. Tuskin tämä on tiedossa ollut, koska tästä ei ole mainittu oikeudenkäynneissä. Santaojaa odottaa grillaus seuraavassa oikeudenkäynnissä, näin ainakin toivon.
   En muista tällaista juttua julkisuudessa olleen, jossa esitutkintaviranomaiset ja syyttäjät pelaavat julkisuudessa mielikuvilla ja välttävät kertomasta mitään, mikä tukee epäillyn syyttömyyttä. Toivon todella, että tässä saadaan syytön vapaaksi ja pidemmän päälle koko suomalainen rikosoikeusjärjestelmä esitutkintoineen oppii tästä – ei uutta, vaaan viime aikoina unohdettua – totuuden selvittämisen ensisijaisuutta.

 9. Ihmisten oikeusturva, ja luottamus oikeuslaitokseen ei kestä tällaisia menettelyjä. Onhan järjetöntä, että syyttäjä käyttää kaikki mahdolliset keinot voittaakseen jutun. Nimenomaan ilmaisukielto ja kaiken salaaminen, on kansalaisten oikeustunnon kannalta sietämätön tilanne.

  En tiedä, mitä tästä tapauksesta aikanaan opitaan, vai opitaanko mitään. Se ainakin pitäisi oppia, että syyttäjän käyttämät lainsäädännön porsaanreiät pitää tukkia. Onhan oikeudenkäynnin julkisuus yksi keskeisin EIS:n periaate.

  Nyt syyttäjä on ratsastanut sillä, että muka suojellaan Auerin lapsia. Tuo on ihan höpöpuhetta. Lapsia suojellaan vain ja ainoastaan sillä, että kaikin tavoin pyritään selvittämään aineellinen totuus.

  Anu Suomela

  • Niinalle kiitos hienosta avauksasta!

   Kuten näemme viimekuukausien uutisista, on poliisi törkeästä rikoksesta tutkittavana. Onko hän se todellinen syyllinen, vai oliko hän päässyt tutkimuksissa isojen kihojen jäljille ja siksi on nyt pelattu nurkkaan ja tehty epäluotettavaksi? Siinä tapauksessa tosi konna/konnat onkin siellä tutkivalla osastolla jne. Tämä on toki täyttä spekulaatiota, mutta se mikä on varmaa, on että poliisissakin on henkilöitä, jotka eivät nauti täyttä luottamusta. Ei tämä toki mitään tavatonta historiankaan valossa olisi.

   ——————————————————————————————————————–

   Spekuloivaa pohdintaa, ilman sormen osoittelua, mutta että ymmärtäisimme, mistä pahimmillaan voi olla kyse:

   Toinen tapetaan ja toinen häviää ja näin todellakin tehokkaasti kävi, Jukka S. Lahden ja Pekka Puputin kohdalla(katosi seuraavana päivänä ja löydettiin kuukausia myöhemmin Helsingin soutustadikalta).

   Jukka oli soittanut kolmasti Porvoon poliisiin ennen murhaa ja kerran sieltä oli myös soitettu hänelle. Kukaan ei poliisista tunnusta olleen puhelimessa ja virkanumeroa/koodia on kerrottu lainatun noiden puhelujen osalta.

   Saatananpalvonta ja pedofilia syytteet otettiin esiin vasta, kun hovioikeus yksimielisesti vapautti Auerin murhasyytteistä. Auerin veli sulkeutui sukulaisten tavottamattomiin Annelin lasten kanssa ja toi nämä uskomattomat syytteet esiin.

   spekulaatio:
   On tullut sekin mieleen, että veljelle ei annettu vaihtoehtoa ja tämä on ainut tapa pelastaa lapset ja hänen oma henkensä. Olisi kuin suoraa mafia operaatiosta. Vaan onko Aarnio sittenkään se konna.

   Erittäin hieno artikkeli, kannatta lukea!
   http://m.iltalehti.fi/uutiset/2013122317752270_uu.shtml
   ”Sankaripoliiseista tuli superkonnia
   Keskiviikko 25.12.2013 klo 08:46
   162,5 miljoonan markan leimamerkkiväärennyksen paljastuminen syksyllä 1991 toi otsikoihin entiset sankaripoliisit Pekka Erkkilän ja Raimo Majurin. Majuri oli myös olympiaurheilija.

   Konstaapeli Pekka Erkkilä (vasen kuva) palkittiin esimerkillisestä viranhoidostaan poliisin korkeimmalla kunniamerkillä, poliisin ansioristillä numero 426. YK-joukoissa komppanian vääpeliksi saakka ylennyt mies ajautui kuitenkin hämäräbisneksiin. Raimo Majuri (oikealla) oli alun perin hämeenlinnalainen mäkihyppy- ja hiihtosankari, joka edusti Suomea kaksissa talviolympialaisissa. YK-luutnanttina toiminut Majuri kuitenkin sai yhdessä Pekka Erkkilän kanssa 1970-luvulla tuomion huumerikoksesta.”

   Pekka Erkkilä on muuten Tarki Kankaan isä, joka on pidätettynä Aarniojupakassa.
   http://fi.wikipedia.org/wiki/Tarki_Kangas

   —————————————————————————————————–

   poliisiylitarkastaja Jouni Välkki ei kestänyt painetta, sen paremmin kuin poliisi ylijohtaja Markku Salminenkaan, he päätyivät siis ***********. Espoon kihlakunnansyyttäjä Marianna Semi koki tulleensa uhatuksi, kun oli pyrkinyt tutkimaan KRP:n kassakaapin.

   Viimeisessä yhteydenotossa Välkin viesti oli hänen omin sanoin:
   ”Näin suurta korruptiota ei voi selvittää julkisesti, etenkin kun asiaan on sotkeutunut korkea-arvoisia poliisiviranomaisia.”.
   ”Asia on pyrittävä selvittämään poliisin sisäisen laillisuusvalvonnan kautta, vaikka tilanne olisi kuinka vakava.”
   ”Salaiseksi luokiteltavat asiakirjat, jotka koski jättimäistä rahanpesua ajanjaksolla 1999-2007 olisi nyt toimitettava sisäministeriöön.”

   ”Henki se on kallis syyttäjällekkin.” Sanottiin 2009, kun tutkimus koski myös muita, kun Aarnion porukoita. Tuleeko selviämään totuuden mukaisesti, sitä saatan epäillä.

   http://www.iltasanomat.fi/kotimaa/art-1288339591097.html
   Julkaistu: 29.2.2008 7:04, päivitetty: 29.2.2008
   ”…Apulaisvaltakunnansyyttäjä Jorma Kalske myötää, että perustettu tutkintaryhmä ei ole paras mahdollinen.
   – Meillä pitäisi olla erillinen, tietyksi ajaksi nimetty valmiusryhmä virkarikostutkintaa varten, Kalske sanoo.”

   Ei vaikuta siltä, että kuudessa vuodessa asia olisi ratkennut. Anne Holmlund sisäministerinä epäonnistui ja loi Paateron bunkkerin, mutta kuinka ollakaan, tuo elin ei ole kyllin jäävi toteuttaakseen puolueetonta tutkimusta, koska ja koska. Entä suojelupoliisi? En tiedä, jotenkin vaisto sanoo, että tässä haisee itse rotta.

   ——————————————————————————————————

   http://www.theguardian.com/world/2014/mar/26/ndrangheta-mafia-mcdonalds-deutsche-bank-study
   ”The ’Ndrangheta mafia from southern Italy made more money last year than Deutsche Bank and McDonald’s put together with a turnover of €53bn (£44bn), a study has claimed.”

   Silvio ja hänen suhteensa italian toiseen ”avustusjärjestöön”, Cosa Nostraan:
   http://www.theguardian.com/world/2014/apr/11/italian-mp-court-mafia-marcello-dellutri-silvio-berlusconi

   Ndranghetan mafia Calabriasta, on liikevaihdoltaan suurempi kuin Deutsche Bank ja McDonald’s yhteensä.

   Demoskopika tutkimusinstituutin mukaan, liikevaihto on vuositasolla 53 miljardia €. 3,5% Italian kansantaloudesta on mafian hallussa. Osuus on huomattavasti suurempi, kun ajatellaan rahan laatua, joka on M1:stä, eli käteistä. Tuota rahaa kertyy myös vuosien varrella satummaisia summia, että sen vaikutus taloutee korostuu erityisesti pankkikriisien aikana, jolloin mafian lainamiehet astuvat pankkien pelastajiksi, liisaamalla pankeille salkkujaan. Yön yli lainan korko liikkuu tuolloin 0,5-1,5% haarukassa.

   Ndranghetan uskotaan toimivan 400:n avainhenkilön voimalla, 30 maassa ja maailman laajuisesti se työllistää raportin mukaan 60,000 ihmistä.

   Koko Italian mafian liikevaihto, on ehkä kolmasti noin suurta, joten se on siinä 10% bruttokansantuotteesta ja käteisenä!

   http://www.talouselama.fi/uutiset/ma…ardin/a2070955
   ”Mafia pesi Suomessa miljardin”
   Italian poliisi epäilee Helsingin sanomien mukaan, että Suomeen rekisteröityjen yritysten kautta kierrätettiin yli miljardi euroa Italian mafian kahden miljardin euron rahanpesuvyyhdissä. Italian poliisi pyysi mafian kahden miljardin euron rahanpesuvyyhtiin liittyen tietoja Suomen keskusrikospoliisilta ensi kertaa lokakuussa 2007. Krp toimitti tiedot suomalaisyrityksistä Italiaan saman vuoden marraskuussa ja täydentäviä tietoja vielä tammikuussa 2008. Sen jälkeen Italian poliisi ei ole ollut asiasta yhteydessä krp:hen tai kertonut tutkinnan edistymisestä. Helsingin Sanomat kertoi torstaina, että kahden Suomeen rekisteröidyn telealan yrityksen epäillään sekaantuneen Calabrian pahamaineisen mafian eli Ndranghetan rahojen pesuun. Kyseessä on kaksi pöytälaatikkoyritystä, joiden brittiläisistä omistajista on annettu Italiassa pidätysmääräykset. Epäillyt ovat 42- ja 38-vuotiaat miehet.

   ————————————————————————————————-

   Aarniontapaus…

   Salainen oikeudenkäynti, onko se osoitus oikeusvaltiosta?
   Koska tiedotusvuoto on sallittu syyttäjäpuolelle, tuntuu itsestään selvälle, että tuomiokin on heidän saneleman mukainen. Siis tuntuu, koska tietoa ei ole.

   Sain sen käsityksen, että rikokset liittyen noin 800kg daavidintähdellä leimattua ilmeisesti marokkolaista hashista, on käsitelty jo kertaalleen ja tuomiot langetettiin syyspuolella. Onko kuitenkin niin, että samasta rikoksesta ollaan nyt tuomitsemassa myös Aarniota? Tätätä tietää voi ma en, mutta siltä vaikuttaa, jos ei kyseessä ole toinen samanlainen erä tuota laitonta kauppatavaraa.

   Jos asiat menevät kuten suuressa maailmassa usein tapaavat mennä, on syyllinen virkakoneistossa toisaalla ja urkkija nyt hiljennetään. USA:ssa suurissa huumejutuissa on poliisien oltava tarkkoina, kenen juttua tutkii, koska jos juttu liittyy naapuriosaston etuihin, on poliisin ymmärrettävä epäonnistua tutkimuksessaan, tai seurauksena on kymmenien vuosien linnatuomio, tai rikostutkijan ja myös tutkinnan kaappaus ja mahdollinen siirto salaiseen paikkaan usein ulkomaille ja jopa kidutus ja ruumiin hävitys. Näin tapasi käydä Nigaraguankriisin aikana, kun hallinto toimitti aseita Contrasisseille ja tulomatkalla USA:han tuotiin haavoittuneita ja kokaiinia CIA:n lennoilla. Tämän tiesivät hallinnossa tuolloin kaikki korkeimmat toimijat presidenttejä myöden.

   Yksi mahdollisuuksista on tällainen juonirakenne:
   http://fi.wikipedia.org/wiki/The_Departed
   ”The Departedin tarinassa nuorelle poliisille Billy Costiganille annetaan tehtäväksi soluttautua amerikanirlantilaisen gangsterin Frank Costellon rikollisliigaan Bostonissa. Vastaavasti Costellolla on Massachusettsin osavaltion poliisivoimissa kaksoisagentti Colin Sullivan, jonka on tarkoitus estää poliisin suunnitelmat pidättää Costello. Molempien osapuolten johtajat, Costello ja poliisipäällikkö Oliver Charles Queenan, saavat selville, että heidän miestensä joukossa on vastapuolelle työskentelevä myyrä. Costigan ja Sullivan saavat tehtäväksi selvittää toistensa henkilöllisyydet.”

   Mahdollisuuksia on muitakin. Jopa niitä joissa meille esitetty on tarkoituksellista näytelmää. Tähän uskon vähiten, koska yllättyisin sellaisesta nerokkuudesta. Tuolloin olisikin tarkoitus aiheuttaa alamailmassa liikehdintää ja Aarnion asema syytettynä olisi pikemminkin häntä suojeleva toimenpide, kuin oikea tutkintavankeus. Tästä siis tuskin on kyse.

   Se mikä on julki vuodettu, alkoi tästä seurantalaiteasiasta. KRP oli palkannut henkilön suunnittelemaan seurantalaitteita heidän tarpeisiinsa. KRP erotti palkollisen, ilmeisesti hitaasta edistymisestä johtuen ja mahdollisesti epäilystä osallisuudesta ammattirikollisuuteen. Laitteiden kehittelyä jatkettiin siitä eteenpäin yksityisen yhtiön toimesta ja tämä yhtiö teki sitten yhteistyötä Helsingin huumeyksikön kanssa. Aarnio pidätettiin ja yhtiön todettiin olevan osaomisteisesti rikollisten käsissä.

   Tässä A-studiossa käsitellään seurantalaiteyhtiö Trevoc-juttua. Mutta eikö alunperin seurantalaitetoimeksianto tullut KRP:ltä ja sitä alettiin suorittaa siellä sisäisesti palkkatyönä, kunnes työntekijää alettiin epäillä ja hän siirtyi tähän yritykseen jne… Saatan muistaa väärin, mutta kuitenkin
   http://areena.yle.fi/tv/2160059

   Juttu on siis mutkikas ja yllättyisin, jos se totuuden mukaisesti tässä tutkinnassa kokonaisuudessaan selviäisi. Oletteko kuulleet koskaan territoriosta, jota rikolliset hallitsee, josta rikollisuus olisi poistettu? Ei, sellaista ei tapahdu oikeassa elämässä. Voi olla, että asia saadaan näyttämään paperilla hyvältä, mutta lopputulos on harvoin edes tyydyttävä. Markkinarako täyttyy uusilla toimintarakenteilla ja koodataan muutenkin uusiksi.

   Vaan onko suurkonna, nyt KRP:n kaapissa, vai onko hän se, joka astui viellä suuremman varpaille, kun ei älynnyt ajoissa nuuskimistaan lopettaa. Tätä pidän kohtalaisen mahdollisena. Vaan tietää tuota voi ma en.

   Todellisuus on taruakin ihmeellisempää, ainakin toisinaan.

 10. Hei.Kuinka monta vuotta Anneli on jo ollut vangittuna?Nyt kun juttu menee hoviin eikö Annelin vanhin poika ole jo iältään velvollinen todistamaan oikeudessa.?Nämä valheet mitä on äidistään ja isosiskostaan kertonut täytyy kumota ja kertoa totuus ettei tälläistä ole tapahtunut.
  Poika on manipuloitu pahasti.Kumma ettei lapsia oteta pois Ari Auerilta..Kummatkin tuomiot on purettava.

 11. Täällähän voinkin kysyä, onko tuosta ihan uusimmasta käänteestä kuulinut mitään? media kyllä vaikenee hyvin, ei edes ole tullut lulmalat tai muutkaan höpönassut esiin kertomaan miten tutkinta etenee, miksei??

  Onko sekin juttu parempi ja paremman tuntoinen sorkkimatta paras, lainatakseni blogistia?

  Mitenkähän tähän liittyy aiemmin tapahtunut hyökkäys ja kiinnikäyminen vanha-Ulvilalaisen bubin edustalla? Entäpä liittyykö tähän samaan sarjaan se kummallinen mirtovaras joka oli mökiltä vienyt vain ja ainoastaan sorkkaraudan ja kirveen, poliisin tiedotteesta lainattua.

  ”Maanantaiaamun tiedote18.04.2005.
  Kiikoisissa Isohuhdantiellä murtauduttu talven aikana vapaa-ajan asuntoon ja anastettu kirves ja
  sorkkarauta”.

  Olen katsonut tuon Isohuhdantien google mapsissa ja se ei todellakaan ole kaukana tuosta tähtisentiestä tai ylipäänsä tuosta alueesta.

  Omistaako tämä samainen henkilö, joka kertonut tälle yrittäjälle sorkkaraudasta, niin tuon mökin ja miksi tuolta olisi viety vain ja ainoastaan kirves ja sorkkarauta, vai kuuluiko suunnitelmaan vetää epäilykset hänestä itsestään pois koska hänhän on ne ilmoittanut varastetuksi, vai onko tuo kyseinen henkilö se joka onkin murtautunut tuolloin.

  Minä vuonna on kyseinen henkilö irtisanottu luvatasta ja jos 2004-2005, niin sopisi aika hyvin.

  Kuka oli bubin edustalla ollut hyökkääjä, oliko samainen henkilö?

  Kuka muistaa tuon tapahtuman ja tarkemmin tietää myöskin milloin tuo on tapahtunut, vuosi?

  Nämä kaikki ovat sellaisia asioita, että voisivat kyllä liittyä kokonaisuuteen, mutta onhan tunnettua, ettei suomen poliiseilla ole minkäänlaista tajua yhdistellä asioita tai funtsia mitään.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.