Onnittelut Anneli Auerille!

Viime lauantaina ystävänpäivänä keskustelimme Annun kanssa vankilassa Vaasan hovioikeuden tulevasta tuomiosta ja sen vaikutuksista tulevaisuuteen. Jos tuomio olisi oikea, niin viimeistään kesällä Annu olisi vapaa. Jos taas tuomio olisi väärä, niin Annu ei kertomansa mukaan aikoisi koskaan anoa armahdusta. Olisihan se nurinkurista anoa armahdusta, kun olisi syyttömänä tuomittu, mutta minusta yhtä nurinkurista olisi istua tuomiota rikoksesta, jonka joku toinen on tehnyt. Tänään asia onneksi ratkesi niin kuin pitääkin.

Annu on SYYTÖN.

Vaasan hovioikeuden tuomio vetää syyttäjän sanattomaksi ja hyvä niin.

http://www.oikeus.fi/hovioikeudet/vaasanhovioikeus/fi/index/hovioikeusratkaisut/hovioikeusratkaisut/1424270535081.html

 

29 thoughts on “Onnittelut Anneli Auerille!

 1. Vaikka epäilys jäisi ja vaikka oli äänestyspäätös, tuomio on oikea eli tehty syytetyn eduksi. Vahvistaa hieman tämän jutun yhteydessä menetettyä uskoa oikeuslaitokseen, poliisi puolestaan sai mitä ansaitsi. Mutta vielä on tuo toinen juttu, josta Auer istuu. Pitikö tosiaan väkisin leipoa pitkä vuosituomio tämän ratkaisun varalle?

 2. Vaasan hovioikeuden punnitessa ratkaisuaan oikeamielisyys jäi voitolle, ei ”oikeus”. Nyt jatko näyttää sen voittaako oikeus lopuilta, koska EIT:ssä menee aikaa ja kun sieltä heilahtaa langettava päätös Suomen valtiolle, niin se on purkuperuste SERI-tuomiolle. Näissä asioissa, joissa lähinnä politiikka ja pahuus saavat vallan, niin oikeuden saamiseen tahtoo mennä koko elämä!

  Olen todella onnellinen Annelin puolesta!!

 3. Hienoa!!! Toivottavasti Anneli avaisi sosiaalisen median kanavat ja alkaisi kertomaan tapauksestaan. Vaikka Facebookin kautta.

 4. Järjen valoa, vihdoinkin!

  Todellakin onnittelut halausten kera Annelille, tyttärelleen ja erityisesti Sinulle Niina, joka olet hartiavoimin jaksanut sananvapautta hyväksikäyttäen ilmaista mielipiteesi, mahdollistanut blogisi kautta sen monelle muullekin, tukenut oikeusmurhan uhria vierailemalla säännöllisesti Annelin luona ja valanut uskoa oikeuden toteutumiseen.

  Mielestäni Niina Berg on synonyymi sanalle hyvä ystävä.

  Kiitoksia luullakseni ansaitsevat myös sinun perheesi ja työnantajasi, joihin hölmöläiset ovat voineet joitakin paineita kohdistaa. Ei ole Niinan tukeminen hukkaan mennyt, vaan aivan oikeaan osunutta toimintaa.

  Keskustelupalsta Murhainfossa törmäsin tähän viestiin, joka minusta oli niin hauskan nokkela ja heti kohta SYYTÖN päätöksen jälkeen lähetetty.
  Asialla Mikisu:

  Nyt vähän häikäisee, siitä on niin pitkä aika kun viimeksi järjen valoa näki.

 5. Mikä huojentava tieto hovioikeudelta ! Olen kirkunut ilosta ja vuodattanut ilon kyyneleitä Annelin puolesta. Asioilla on tapana ratketa ja oikeus voitti. SYYTÖN !!

 6. Suunnaton helpotus! Pj. Liljenfeldt on todella oikeamielinen laamanni. Ehdin kahlata tuon 120 sivua läpi, eikä siinä jää yhtään kiveä kääntämättä! Mutta oli siinäkin kokoonpanossa yksi hapannaama, joka olisi tuominnut.

  Nyt pitää Mannerin pureutua sen lsh-tuomion purkamiseen, ja siinä on kamalasti työtä.

 7. Niina,
  annoit Annelille ystävänpäivänä jotakin kallisarvoista. Se on kallisarvoisempaa kuin kulta, harvinaisempaa kuin smaragdit, lämpimämpää kuin villasukat. Annoit Annelille jotakin jota ei voi ostaa, ei varastaa tai lahjoa. Annoit jotakin joka on aitoa.

  Lämmin halaus Teille molemmille tänä onnen ja riemun päivänä!

 8. Onnittelut päätöksestä, ja Niina ansaitsee niin ikään kiitokset, olet ollut Annelille henkinen ja muukin tuki.

 9. Täältä myös onnittelut Annelille, mutta myös kaikille Annelin puolustajille ja erityisesti Niinalle. Tämä päivä oli täystyrmäys idiotismille ja palautti hiukan uskoani tämän maan oikeuslaitoksen toimivuuteen.

  ps. huhu kertoo, että Valkama on tänään käyttäynyt kuin saatanan riivaama :D

 10. Onnittelut Annelille! Kiitokset Niinalle, että olet rohjennut omalla nimelläsi puolustaa parjattua ystävääsi ja sitä, minkä tiedät oikeaksi! Tässä jutussa on ollut trendin mukaista julistaa Anneli syylliseksi ilman mitään järkeviä perusteluja, ja trendistä poikkeavat ovat olleet vaarassa joutua parjatuksi itsekin. Pelottavaa. Sillä mekanismilla on maailmassa muitakin vääryyksiä tapahtunut. Onneksi Vaasan hovioikeudessa enemmistö on edelleen oikeuden ja totuuden puolella.

  Kiitokset myös siitä, että olet tarjonnut tietoa, perusteltuja mielipiteitä sekä asiallisen palstan keskustelulle. Tämä on ollut niitä vähäisiä vastavoimia syyttäjien ja poliisien masinoimalle jahdille, jota media on kuuliaisesti säestänyt.

 11. Onnittelut!
  Oikea päätös ja hyvät perustelut. Ilahduttavaa, että vihdoin Amandan lausunnolle annettiin painoa ja nuorempien lasten 2011 videoidut todistelut katsottiin epäuskottaviksi.

  Toivon, että tämä antaa uutta miettimistä myös nykyisen tuomion oikeudenmukaisuudesta, koska syytökset perustuvat samoihin videotallenteisiin 2011.

  Onnea myös Annelin sinnikkäille tukijoille!

 12. Sydämen pohjasta onnea Annulle! Sinulle Niina myös vituaalihalaus rohkeudestasi! Kunpa sinunlaisia ystäviä olisi kaikilla!

  Jos lasten ketomukset surmayöstä on katsottu oikeuden päätöksellä epäuskottaviksi, niin seksuaalirikostuomio on myös yhtä epäuskottava.
  Jos nyt jotain positiivista on revittävä tästä kaikesta, niin jossain haastattelussa Annu kritisoi itseään nynnyksi, mutta tämän oikeusmurharuljanssin jälkeen hän tulee olemaan vahvempi kuin koskaan!
  Annu on myös todennut, ettei ole katkera nuorimmille lapsilleen epäuskottavista todistuksista äitiään vastaan. Jotenkin uskon Annun laittavan pyörät pyörimään, jotta seksuaalirikostuomio osoitetaan vääräksi, ja hän haluaa luoda edes jonkilaiset suhteet lapsiinsa, jotka hän on menettänyt väärin perustein.
  Jos Annun lapset lukevat tämän, niin sanoisin, että meistä aikuisista kukaan ei voi vannoa miten olisi menetellyt lapsena tuollaisessa, traumaattisessa tilanteessa.
  Lasten perusoikeuksiin kuuluu turvallinen, rauhallinen lapsuus, jonka kaikki lapset tiedostavat tiedostamattaan. Se kuuluu eloonjäämisviettiin, kuten vauvan itku hänen halutessaan ravintoa, perushygieniaa, kivunlievitystä, hellyyttä ja rakkautta.
  Lapset voivat olla epälojaaleja vanhemmilleen, jos kokevat ympäristön taholta epäluottamusta vanhempiaan kohtaan etenkin, jos elämässä pyörii viranomaisia, sosiaalityntekijöitä yms. tenttaamassa, mitä oma vanhempi on silloin ja silloin tehnyt puhumattakaan,jos oma äiti tai isä on median pyöriteltävänä jostain pahasta asiasta.

  Pienten lasten unimaailma, joka voi sekoittua mielikuvitukseen on hyvin voimakas. Se voi sekoittaa todellisuutta. Olen sitä mieltä, että lasten kertomiin asioihin on suhtauduttava äärimmäisen vakavasti, mutta on otettava huomioon lapsen aikaisemmat traumat, joista voi syntyä jopa seksuaalis-insesti-pedofilia, yms. -väritteisiä mielikuvia. Nykyään media suoltaa televisio-ohjelmista, mainoksista niin seksististätuotantoa, että imeväisikäinen vauva tai pieni leikki-ikäinen imee sen tiedostamattaan alitajuntaansa.

  Surman jälkeen Annu on tehnyt surutyötään, ja lapset ovat olleet sen verran pieniä, ettei hän ole voinut kertoa surmayön tapahtumia lapsileen siten kuin aikuisille. Siksikin lapset ovat olleet hämmentyneitä. Annun lapset ovat nyt isompia, tietoisempia, joten kun Annulla on mahdollisuus tavata lapsiaan heidän halutessaan (toivottavasti niin käy) todellisuuden palat loksahtelevat kohdilleen.
  Annun lapsille voimia ja rohkeutta tulevaan elämään! <3

 13. Toivoin tätä päätöstä mutta pelkäsin sen olevan vastakkainen.
  Lämmin onnentoivotus Annelille ja voimia tulevaan. Kiitos Nina sinnikkyydestä ja horjumattomuudesta.

 14. Tänään A-talkissa oli aiheena Auer. Toimittaja sanoi, että jopa seksuaalirikosten tuomareiden nimet olisi julistettu salaisiksi?! Ilmeisesti toimittaja on käsittänyt näin, koska heidän nimiään ei lue julkisessa selosteessa.

  Mutta tietääkö Niina tai joku muu heidän nimiään?

  • Tuomareita ei voida julistaa salaisiksi, toimittaja varmaan tarkoitti, ettei julkisessa selosteessa heitä mainita nimeltä. Serituomiota olivat antamassa Varsinais-Suomen käräjäoikeudessa: Tapio Katajamäki (erimieltä ollut tuomari), Päivi Ranki ja Elise Salpaoja ja Turun hovioikeudessa: Simo Simola, Kari Lahdenperä, Nina Porkka ja esittelijänä Esko Junnila.

 15. Kiitos Niina ja Niskasaari mainiosta blogista. En vielä ole lukenut tuomiota toiseen kertaan, ja siinä onkin todella paljon materiaalia, jota kannattaa tarkata. Mieleeni palautui ’Suomi on venäläinen’ ohjelmasarjan viimeisin jakso, jossa puhuttiin venäläisestä mielenlaadusta. Siinä joku Aalto-Yliopiston proffa totesi, että venäläisten mielestä suoraan ja totta puhuvat suomalaiset ovat umpikieroja.

  Annuhan on koko tämän käsittämättömän julman prosessin ajan puhunut totta. Sitten poliisi lainvastaisesti esitti hänelle valheellisia väitteitä siitä, mitä tutkimuksissa oli selvinnyt. Annu ei ymmärrä mitään valehtelemisesta, joten hän uskoi poliisien ’taktisessa mielessä’ esittämät valheet.

  Jopa siihen mittaan, että kertoi tyttärelleen, että hän on syyllinen isän murhaan. Tuon on täytynyt olla tyttärelle elämän perustuksia järkyttävä tieto, jota hän kuitenkin epäilee omien havaintojensa perusteella: Miten äiti voi väittää sellaista asiaa, joka ei voi olla hänen omien havaintojansa perusteella totta?

  Sitten Annulle selvisi, että poliisi oli valehdellut hänelle päin naamaa, ja hän oli rehellisenä kansalaisena nielaissut nuo valheet. Suomalaisethan luottavat poliisiin, eikä poliisi voisi lainkaan mukaan valehdella saadakseen tunnustuksen, paitsi jenkkiläläisissä rikossarjoissa.

  Mutta asia on nyt ho:n tuomiolla osoitettu todeksi. Suomalainen poliisi valehtelee kuulusteltavalle saadakseen hänet tunnustamaan. Poliisin lähtökohta on siis se, että jokainen epäilty valehtelee, joten myös poliisi saa valehdella. Siis ihan venäläisellä periaattella katsellen: kukaan ei kumminkaan puhu totta, kun ei poliisi itsekään, niin ei myöskään rikoksesta epäilty.

  Valehteleville poliiseille ei tullut hetkeksikään mieleen se, mitä tapahtuu Aurein tyttärelle, jos äiti kertoo surmanneensa isän, vaikka tyttären havainnot todistivat muusta. Siinä on lapsi syösty todelliseen epätoivoon siitä, mikä tässä maailmassa enää on totta. Voiko mihinkään luottaa, edes siihen mitä on omin silmin nähnyt!

  Hävetkää valehtelijapoliisit!! Että kehtaatte tehdä tuollaista myös lapselle! Eikö riittänyt että perhettä salakuunneltiin ja sinne ujutettiin myös peite-Seppo lasten ystäväksi, että saatiin raahattua sairaana oleva tytär äidin tietämättä poliisikuulusteluihin itketettäväksi?!

  Annan tällaiselle poliisityölle ja nk. lastensuojelulle pisteiksi -100. Oikeusvaltiossa ei tällaista menettelyä tule hyväksyä, Tuomioisuimelle, joka antoi luvan perheen salakuunteluun ja poliisin peitetoimintaan tulee antaa erittäin vakava varoitus virka-aseman väärinkäytöstä.

  • Minä olen samaa mieltä: Annu on hieman sinisilmäisen naiivi, hän ei olisi pystynyt valehtelemaan, hän olisi möläyttänut totuuden jo moneen kertaan jos olisi murhaaja. Tässä tapauksessa se ei kronologisista ym. muista lukemattomista syistä ole edes mahdollista.

   Otan esimerkkinä jutun, jonka Annu möläytti TV-lähetyksessä. Hän toisti Niina ihmettelyn siitä, että sata poliisia tutkii murhaa vaikka vain yksi mies on kuollut. (Määrähän on todella epätavallinen). Mutta Annu esitti tämän lauseen kuin omanaan tajuamatta lainkaan miltä se kuulostaa hänen sanomaan. Ei tällaiselta ihmiseltä onnistuisi lavastukset ja valehtelut.

   Onnea oikeuden voitosta ja terkkuja Annulle! Eikös puoli vuotta ennen puolikasta ole mahdollisuus päästä valvottuun koevapauteen, tämä on jo täyttynyt.

 16. Virolaiselle, Laaksolle ja monille muille kiitos myös Annelin pitämisestä esillä, joilla lienee laajin lukijakunta. Nyt voi myös sen Annelin elokuvan laittaa YLE:lle tai muulle TV-kanavalle laajaan jakeluun, mutta ei taida onnistua ”rahastuksesta johtuen”? Senhän kävi elokuvateatterissa katsomassa jopa ”muutama tuhat” katsojaa..

 17. Huh. Pitkästä aikaa oikeansuuntainen tuomio. Perusteluja en ole vielä lukenut. Toivottavasti
  syyttäjät eivät yritä viedä asiaa enää eteenpäin. Uskon, että se seri-juttukin ratkeaa vielä tavalla
  tai toisella oikein päin. Ehkä se oli hyväkin, että tuomarit ottivat aikaa tämän selvittelyyn. Onnea
  asianosaisille!

 18. Onnittelut Annelille ja tukijoille! Vaikea oli uskoa todeksi uutista, mutta hyvä, että vihdoinkin tuli oikeudenmukainen päätös.

  Haluaisin lähettää Annelille postia. Riittääkö nimi vai onko välttämätöntä laittaa siihen myös vankinumero ym., saisiko joltain tarkat tiedot?

 19. Vihdoinkin oikeus toteutui! Kyllä se toinenkin juttu vielä puretuksi tulee. Sydämelliset onnittelut Annelille ja kaikille asianosaisille.

 20. Hei! Haluaisin onnitella Annelia Aueria. Olen vuosia seurannut tätä keskustelua ja ollut varma Annelin syyttömyydestä. Kiitos tästä monien blogistien. Aivan ensimmäinen blogisti, jolta löysin Anneli Aueria puoltavaa kirjoitusta oli Seppo Isotalo. Myös Apu- lehden kirjoitus kolmesta Annelia puolustavasta ystävästä sai minut tarkastelemaan tapausta vähän laajemmasta näkövinkkelistä. Hienoa lukea, että on ihmisiä, jotka ovat tukeneet Annelia monin tavoin, myös omalla nimellään, ja tuoneet totuutta esiin. Myös Pekka Lehto ansaitsee kiitoksen dokumentistaan, joka toivottavasti sai monien silmät avautumaan. Itseni lisäksi tiedän monia, jotka uskovat Annelin syyttömyyteen ja ovat pienellä panoksellaan tukeneet häntä ajatuksin ja rukouksin.

 21. Lueskelin hovioikeuden päätöstä. Hyvä että hovioikeuden laamanneiksi pääsee todella viisaitakin ihmisiä. Käräjäoikeuteen pääsee näköjään vähemmälläkin järjellä.
  Viimeistään silloin kun lapset rupesivat muistelemaan uudestaan vanhoja tapahtumia, ja tulivat nämä seksuaalirikos-syytökset, ymmärsin että tässä on jotain pahasti vialla. Salaliittoteorioiden ystävänä toivoisin, että joku – tuskinpa poliisi – yrittäisi selvittää Satakunnan kokoomuksen, yhden poliisipäällikön jne. yhteyksiä ja touhuja.
  Hyvää jatkoa Anneli Auerille.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.