Jälkien anatomia osa 1

JÄLKIEN ANATOMIA osa 1

Kirjoittanut turumurre

 

Tulen tässä 3-osaisessa juttusarjassani todentamaan ne kengän verijäljet, jotka aiheutuivat siitä, kun murhaaja lähti pelottelutarkoituksessa Auerin perään.

 

Auer on jo 2006 kertonut, että murhaaja lähti häneen peräänsä kaksi kertaa, kun hän kävi takkahuoneen oviaukon seutuvilla katsomassa tilannetta. Eräs selkein murhaajan jättämä jälki oli olohuoneen puolella, ns. liukumajälki. Tätä liukumajälkeä on yritetty osoittaa jopa käsin aiheutetuksi. Aikaisemmassa kirjoituksessani olen määritellyt jäljen tulleen kengän päkiäosasta.

 

Nyt kun viimein olen saanut selkeitä lisäkuvia surmahuoneen lattiasta, voin osoittaa mistä jälki on tullut, ja lisäksi mikä kengänpohjan kohta on aiheuttanut tämän olohuoneen puolella olleen liukumajäljen. Se ei olekaan päkiäosasta, vaan oikean jalan kengän kannasta, sen sisäreunasta!

 

Juttusarjani ensimmäisessä osassa tulen käsittelemään kahta kengästä aiheutunutta jälkeä, jotka ovat ennen tätä liukumajälkeä. Juttusarjan toisessa osassa käsiteltävänä on tämä liukumajälki ja tämän jälkeinen ns. paluujälki, kun murhaaja hetimiten palasi Lahden kimppuun. Kolmannessa osassa on yhteenvedon aika.

 

Kuvallinen kerronta on pääosassa kun perustelen löydettyjä jälkiä. Olen pyrkinyt suureen huolellisuuteen, ja tärkeintä osaa tässä näyttelee kengän pohjakuvion layer.

 

Ensimmäisessä kuvassani on surmahuoneen lattialta otettuja kuvia ja myös erään kenkämerkin pohjalayer tutkijoiden aikaansaannoksena. Näiden pohjalta olen tehnyt tarkemman layerin (ylinnä), jota sitten olen käyttänyt tutkailuissani.

 

Poliiseilla oli alkujaan tiedossa kaksi kenkämallia, mitä mahdollisesti on käytetty murhaajan jaloissa, Oakwood tai Youtwo. Mielestäni ensin mainitun kannan koko suhteessa pituuteen ei vastaa löydettyjä jälkiä, vaan Youtwo (kuvassa) olisi lähempänä oikeaa. Välttämättä kuitenkaan tämäkään ei ole se oikea, pientä eroavaisuutta olin havaitsevinani…

 

Kengän pohjan pituudeksi olen erinäisten laskutoimitusten ja mallinnusten mukaan saanut 307mm. Tämä vastannee ainakin 43 -numeroista kenkää, ja ehkä suurempaakin, etenkin jos käytössä on ollut jokin muu kevyempi malli, kuin Youtwo -kenkä. Tämä on mahdollista sillä kengän pituus suhteessa leveyteen antaa viitteitä tähän.

KUVA_1_KENKÄLAYER

Lienee paikallaan että hieman kerron miten olen tekemäni kengänpohjalayerin liittänyt aitoihin kuviin, eli siten että ne siinä kuvassa myös ovat oikean kokoisina. Valokuvathan yleensä ovat niin, ettei niitä ole otettu kohtisuoraan tarkasteltavaan kohteeseen.

 

Koska käytössäni on surmatalosta tekemäni 3D-malli, niin voin tässä hyödyntää tätä malliani:

-Ensin valokuvasta paikannetaan kengän verijälki.

-Tehdään tarkka 3×3 laattaneliö (20+3+20+3+20mm), ja liitetään se tarkasteltavaan kohtaan 3D-mallissa.

-Liitetään tehty kengänpohjalayer tarkkaan arvioituun kohtaan ruudukossa.

-Mallia katsotaan samasta suunnasta kuin valokuvakin on otettu, tämä näkymä kopioidaan sitten leikepöydälle.

KUVA_2_KYNNYS

-Valokuvaan liitetään leikepöydältä kopioitu näkymä.

-Irroitetaan ruudukko ja kenkäpohja omaksi layerikseen.

-.ja passataan tämä kokonaisuus oikeaan muotoon.

-Kuvankäsittelytyökalulla irrotetaan vino-kengänpohjalayer omaksi.

-Irroitettu kengänpohjalayer on nyt oikean kokoinen tarkasteltavaan kuvaan suhteutettuna.

-Irroitettua layeria voi aavistuksen siirrellä oikeaan kohtaan, valokuvasta löydetyn jäljen päälle (olen tehnyt tämän käsittelysarjan aina sekä oikean jalan, että vasemman jalan layerilla).

KUVA_3_KYNNYS

Siinä oli kynnyslistan kohdilta löydetyn jäljen 2. alkutoimet. Lienee siten paikallaan että käsittelen tätä jälkeä 2, ennen tätä edeltävää jälkeä 1. Vaatii vähän harjaantunutta silmää havaita valokuvista jälkiä. Omalta osaltani sitä on avittanut lisäksi se, että olen jo yli viisi vuotta ’tuijotellut’ tätä murhaajan kengänjälkeä ja tapausta myös muuten tutkaillut.

 

JÄLKI 2

 

Tarkastellaan tarkemmin em. jälkeä, siinä on selkeä kengän kannan jälki, joka vereentynyt reilusti, mutta pieneltä alueelta kannan sisäsyrjästä. Kannan alla on ollut lasinpala, joka on estänyt koko vereentyneen alueen leimauksen lattiaan. Kannattaa kiinnittää myös huomiota kynnyslistaan, siinä on hyvin heikkoa jälkeä, joka on tullut kengän päkiäosasta.

KUVA_4_KYNNYS

Seuraava kuva osoittaa nuolilla mikä kengän osa ’kuuluu’ mihinkin jäljen osaan (kengän pohjalayerit siirretty sivuun):

KUVA_5_KYNNYS

Kun kengänpohjalayer on siirretty tarkkaan verijäljen päälle, nähdään että kaikki elementit täsmäävät. SE ON SIINÄ!

KUVA_6_KYNNYS

JÄLKI 1

 

Jostainhan tuon vereentyneen kannan aiheuttama edellinenkin jälki olisi löydettävä, koska takkahuoneen perälle on matkaa… Ja löytyyhän se, keskeltä takkahuonetta. Siinä murhaaja on joko astunut veriläimäreeseen tai sitten se on lähtöisin sieltä peremmältä takkahuoneesta.

 

Seuraavat kolme kuvaa kertovat tästä jäljestä, ’kerrontakaava’ on sama kuin edellisissä, joten ei ole tarpeen toistaa. Kiinnittäkää kuitenkin huomiota edellisen kuvan ympäröityyn alueeseen jossa muutama veripiste, seuraavissa näette niitä samoja pisteitä vastaavassa kohdin kengän kantaosaa.

KUVA_7_LÄHTÖJÄLKI

KUVA_8_LÄHTÖJÄLKI

KUVA_9_LÄHTÖJÄLKI

 

Kirjoittanut turumurre

 

 

Lisää kuvia lattiasta: http://anneliauerkirjoittaa.blogspot.fi/2015/11/totuus-puuttuvista-takkahuone-ulvila.html

 

2 thoughts on “Jälkien anatomia osa 1

 1. Tässä nyt tietysti ihmetyttää sellainen seikka, että kun yksityiselle henkilölle on mahdollista tutkia asioita tällä tavoin, niin miksi viranomaisille ei ole?

 2. Tässä nyt kuvista näkyy mm. sellainenkin seikka, että verijäljet ovat lasin sirpaleiden alla, joten
  ”lavastus” (verijälkien) olisi tapahtunut ennen ikkunan ”lavastussärkemistä”.

  Vanhin lapsi heräsi kuin ukkosen möyrähdykseen, ja mennessään katsomaan vanhempiaan, näki
  heidät vierekkäin rintamasuunta ikkunan suuntaan, loukkaantumattomina. Lattialla oli ollut lasin
  sirpaleita. Myös toiseksi vanhin lapsi oli herännyt `pamaukseen`.

  Siis, verijälkilavastus on tietenkin mahdoton. Ja näinhän puolustus on asian tietenkin esittänyt.
  Mutta kaikki eivät ole halunneet nähdä asiaa näin.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.