Jälkien anatomia osa 2

JÄLKIEN ANATOMIA osa 2

Kirjoittanut turumurre

 

JÄLKI 3 – nk. liukumajälki olohuoneen puolella

 

Jäljestä 1 ja 2 näimme mistä kengän osasta tämä liukumajälki on peräisin, oikean jalan kannan sisäreuna oli vereentynyt.

 

Kohdassa 1. on astuttu lattialla olleeseen vereen, mahdollista on myös että se on tullut kenkään aikaisemmasta askelluksesta. Pidän kuitenkin todennäköisempänä, että kohdassa 1. on lattialla ollut ko. verilähde. Kannan sisäreuna on reilusti vereentynyt, mutta kuitenkin vain pieneltä alueelta.

 

Kohdassa 2. (th/oh rajalla) kanta ei ole painunut kokonaisuudessaan lattiaan, koska siinä on ollut lasinpala kannan alla, tämä lasinpala on estänyt verijäljen leimautumisen kokonaisuudessaan lattiaan.

 

Jäljessä 3, niiltä osin kuin kanta on ollut vereentynyt, kanta on aiheuttanut verisen liukumajäljen. Lisäksi kun päkiäosassa on havaittavissa heikkoa verisyyttä, niin myös tästä on jäänyt verijälkeä parkettiin.

 

Seuraavassa kuvassa kannattaa kiinnittää huomiota tiettyihin yksityiskohtiin:

-Päkiäosan alla on ollut lasinsiru (joko uraan tarttuneena tai siinä parketilla valmiina), tämä on aiheuttanut ensin päkiäosan liukumisen.

-Päkiäosan sisäreunan heikko verisyys on aiheuttanut päkiäosan liukumisen alussa veriviirut parkettiin.

-Kannan liu’un päättymisjäljet on nähtävissä verijälkikuvassa.

KUVA_10_LIUKUJÄLKI

Yksityiskohtaisilla kuvilla tulen osoittamaan miten tämä liukumajälki on syntynyt. Oikeasti pitäisi puhua kääntymisjäljestä, sillä tämä on uloin jalanjälki tilanteessa kun murhaaja kääntyi takaisin uhrin kimppuun. Askelluksessa on siksi asteittaista kääntymistä oikealta vasemmalle.

 

Oikean kengän päkiäosan sisempi puoli on ensin tavoittanut lattian. Tässä tilanteessa kengän päkiäosan alla oleva lasinpala (sinipuna piste) aloittaa ensin päkiäosan liu’un (ennen kuin kanta tavoittaa lattian). Tässä tilanteessa myös päkiäosan sisäreunan heikko verisyys aloittaa liu’un suuntaiset veriviirut parkettiin. Kenkälayer on kuvattu niin, että kengän pohjan mustempi osa on tavoittanut lattian, kun taas vaalea ei.

KUVA_11_LIUKUJÄLKI

Noin 3 cm liu’un jälkeen myös verinen kanta tavoittaa parketin, tästä kannan reunasta tulevat verijäljet parkettiin. Tästä tilanteesta myös verisen kannan reuna aloittaa liu’un. Kenkälayer on edelleen kuvattu niin, että kengän pohjan mustempi osa on tavoittanut lattian, kun taas vaalea ei (värierosta voi hahmottaa myös jalan painopistettä).

KUVA_12_LIUKUJÄLKI

Kengän liuku jatkuu vielä noin pari senttimetriä samansuuntaisena, mutta päkiäosan liuku hidastuu (lähes pysähtyy) koska kengän painopiste muuttuu enemmän ulkoreunalle. Liu’ussa kannan urat aiheuttavat nyt veriviirut parkettiin. Koska kengän kanta on liukas verestä, jatkaa se liukuaan…

KUVA_13_LIUKUJÄLKI

Nyt kun jalan painopiste on siirtynyt vielä enemmän ulkoreunalle, päkiäosassa tapahtuu enää hyvin vähän liukua. Tämä taas aiheuttaa liukkaassa kannassa kaarevan liikkeen, joka näkyy seuraavassa kuvassa. Tätä edesauttaa lisäksi se, että ollaan kääntymässä oikealta vasemmalle. Lasinsiru kengän päkiäosan alla ei enää aiheuta parkettiin jälkeä.

KUVA_14_LIUKUJÄLKI

Tullaan loppuvaiheeseen, eli siihen kun liike pysähtyy. Tämä johtuu siitä, että painopiste on riittävästi kengän ulkoreunalla ja kitka pysäyttää liu’un. Kuvasta nähdään että verijäljet täsmäävät esitykseen täydellisesti.

KUVA_15_LIUKUJÄLKI

Lopuksi vielä kengän koko liikesarja yhdessä ja samassa kuvassa.

KUVA_16_LIUKUJÄLKI

JÄLKI 4 – nk. paluujälki

 

Paluujälki löytyy toki myös, olihan se kanta sen verran verinen, että jälki pitää löytyä. Paluujälki on lähellä sitä paikkaa, jossa veitsi makoili. Seuraavat kaksi kuvaa kertovat löydöksen, sanallista kerrontaa ei tähän tarvinne liittää…

KUVA_17_PALUUJÄLKI

KUVA_18_PALUUJÄLKI

Kirjoitukseni kolmannessa osassa yhdistetään kokonaisuudeksi nämä neljä jälkeä, tähän otetaan lisäksi mukaan arvioidut vasemman jalan askellukset (eihän se murhaaja nyt yhdellä jalalla hyppinyt…).

 

Kirjoittanut turumurre

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.