21 thoughts on “KKO ei valituslupaa

 1. ONNEA ANNELI, ainoa oikea päätös!

  Valtakunnansyyttäjä pahoittelee Jukka S. Lahden omaisille, että mitä todennäköisimmin henkirikos jää selvittämättä. Miten valtakunnansyyttäjä voi jo nyt arvioida, että rikos jää selvittämättä? Aiotaanko tutkinnan suhteen seistä jatkossa tumput suorina? Vai suojellaanko oikeaa tekijää? Vai vihjaako valtakunnansyyttäjä siihen, että oikea syyllinen olisi edelleen Anneli Auer? Siinä tapauksessa hän syyllistyy kunnianloukkaukseen.

 2. En tunne Micke Nyströmiä ollenkaan, mutta niin ihanan järjen äänen hän on tuonut tähän juttuun häkenauha- lausunnossaan. Luettavissa murhainfossa turumurren linkittämänä. Syyttäjille ja Ampujan orkesterille nauravat jo pukin porotkin :)

 3. Toivottavasti syyttömän ihmisen piinaaminen päättyi tähän ja jatkossa asiat lähtevät korjaantumaan parempaan suuntaan yhteistyössä eri tahojen kanssa toimien. Poliisin apua tarvitaan, jos selvittämätön murha halutaan selvittää. Amatöörietsivät seuraavat mielellään sivusta, kun ammatti-ihmiset hoitavat asianmukaisesti omia tehtäviään.

  Iloista joulun odotusta Annelille, hänen lähijoukoilleen ja kaikille, jotka ovat olleet tekemässä töitä sen eteen, että oikea Ulvilan murhaaja saataisiin tuomiolle ja asiaan kytkeytyvien väärinsyytettyjen ihmisten maineet palautettua.

 4. Harvoin menen sanattomaksi, mutta kyllä tämä keisi hiljaiseksi vetää. Kaikessa kummallisuudessaan. TV-sarja Koukussa jollakin kanavalla (YLE?) kyllä kuvaa hyvin sitä, että poliisikin on vain ihminen. Kun oma ja yhteinen etu on (vakavassa) ristiriidassa, niin oma etu kyllä voittaa. Niin kai se ylipäätään menee monessa muussakin ammatissa. Ei siinä silloin niin mietiskellä, kelle tehdään hallaa ja paljonko. Ja kun valheiden verkkoa lähtee kutomaan, niin ei kutomista pysty lopettamaan.

  Tämä keisi on varmasti herättänyt paljon pelkoja koko valtakunnassa; voiko mihinkään tai kehenkään luottaa? Monilla on siniset silmät tummuneet ja usko viranomaisiin mennyt iäksi. Maassamme on jotain ihan perusteellisesti pielessä. Lakeja on kilokaupalla, mutta niitä ei ainakaan viranomaisten tarvitse noudattaa. Puhun nyt laajemmin – onhan näitä tapauksia media täynnänsä kaikilta hallinnon aloilta. Omaakin kokemusta on vääntämisestä. Ei nyt ollenkaan saman kokoluokan asiassa, mutta kuitenkin.

  Monta vuotta sitten oma alakoululainen lapseni kielsi minua kommentoimasta somessa tätä tapausta – edes anonyymisti. Sen pelossa, että siitä koituu perheellemme harmia. Surullista.

  Haluan ajatella niin, että nuoremmatkin lapset ajan kanssa haluavat tutustua äitiinsä ja kuulla äitinsä kertomuksen tapahtumista ja muodostaa ihan oman mielipiteensä. Yllätyin kyllä kovasti, kun aamulla luin lehdestä, että myöskin Ari-veli oli ollut syyttäjien valitusluvan takana. Enpä olisi halunnut noin olevan! Ja vielä vienyt nuoremmat lapset mukanaan. Hävytöntä!

  Hyvää ja Rauhaisaa Joulua, Anneli! Ihminen on sitkeä olento. Ja sinä sitkeimmästä päästä.

  t. saman vuosikurssin kasvatti

 5. Äärettömän helpottunut olo on nyt, tämä uutinen on kuin balsamia sielulle ja mielelle!

  Nythän se oikea murhaaja varmaan saadaan kiinni piankin, jos vain poliisi viitsii tehdä työtään.

  Onneksi olkoon ja oikein Hyvää Joulua, Anneli!

 6. Lähtöolettamani on ollut, että Suomi on oikeusvaltio, vaikka olen etenkin lastensuojelussa nähnyt järkyttäviä oikeusmurhia. Auerin tapauksen seuraaminen on kylmännyt sieluani ja karisuttanut luottamusta suomalaiseen oikeusjärjestelmään, ja etenkin poliisien ja syyttäjien toimintaan.

  Luotin ennen tätä tapausta siihen, että syyttäjän pitää kerätä sekä syyllisyyden puolesta että sitä vastaan puhuvat todisteet, ja esittää ne tuomioistuimelle. Tämän luottamukseni räjäytti hajalle Pekka Lehdon elokuvassa haastateltu syyttäjä. Hän sanoi suoraan, että mahdollisuudet voivat olla 50-50, ja että oikeushan sen sitten päättää. MITÄH!?

  Ja tämä olisi siis puolueetonta todisteiden esittelyä, kun todellisuudessa esitetään vain syyllisyyttä tukevaa materiaalia? Ja salataan sekä vääristellään oikeuteen tuotua materiaalia, kuten rikospaikan valokuvia ja myös häke-nauhoitusta.

  Tässä tapauksessa käytettiin lisäksi aivan käsittämättömiä poliisitutkinnan menetelmiä. Perheen asuntoon sijoitettiin salakuuntelulaitteet, ja Auerille uusi poikakaveri Seppo urkkimaan perheen asioita. Sitten flunssassa oleva tytär pakotettiin gynekologisiin tutkimuksiin äidin ollessa Sepon kanssa ajelulla. Siis ilman huoltajan lupaa, ja lapsen vastustaessa tutkimuksia. Tuo toiminta vastaa lapsen raiskausta. Mutta näköjään mitä vaan laitonta saa tehdä todistaakseen, että epäilty on syyllinen.

  Mutta viimeinen kauhistus on valtakunnansyyttäjä Nissinen. Tänään hän kertoi, että oikeusjärjestelmää pitää muuttaa tyystin, eli HO:een ei pääsisikään kuin silloin, jos käo:ssa jää jotain merkittävää käsittelemättä. Eli petaa sitä, että jos syyttäjä ei saa haluamaansa tulosta, niin olisi suora tie HO:een uusilla todisteilla. Ja niitähän tässä asiassa on toimitettu KKO:een roppakaupalla, viimeksi nämä Ampujan työtyhmän uudet todisteet.

  Tässä pitää ottaa huomioon erityisesti se epäsuhta, mitä puolustuksella on suhteessa syyttäjän resursseihin. Syytteessä oleva kansalainen ei voi suorituttaa omalla kustannuksellaan kattavia rikospaikkatutkimuksia, tai mitään sellaisia selvityksiä, joissa syyttäjillä on takanaan valtion pohjaton kassa. Ja nyt lisäksi erityisen rikollinen mieli, eli todisteita saa väärentää ja salata.

  Yksi erityinen kohta tässä prosessissa on ollut se, että tutkintavankeudessa syksyllä 2009 olleeseen Aueriin sovellettiin Jenkkilässä 50-luvulla kehitettyä Raid-kuulustelumenetelmää. Siellä kuulustelija saa valehdella kuulusteltavalle. Suomessa ei saa, paitsi jos niin kuitenkin tehdään, kukaan ei siitä joudu vastuuseen. Eihän syyttäjä ainakaan tässä asiassa rupeaisi syyttämään kuulustelut suorittaneita poliiseja, kaikkihan pelasivat samaan pussiin.

  Kuulustelijat syöttivät Auerille sen valheellisen väittämän, että hän oli kauhistuttavan teon tehtyään blokannut sen pois tietoisuudestaan. Kun eristetyissä, stessaavissa olosuhteissa tätä vakuutettiin (en tiedä onko näistä kuulustelunauhoituksia), hän taipui uskomaan, että näin on tapahtunut, hän on syyllinen. Tunnustusta ryyditettiin myös lasten tapaamisilla, se olisi mahdollista, jos hän alkaisi muistaa tekonsa.

  Sitten videoitiin hänen “tunnustuksensa”, jossa hän kauhisteli asiaa, mutta taipui siihen, ettei muu selitys ollut mahdollinen, kuin se, että hän tappoi miehensä. Tunnustuksesta selviää, ettei hänellä ole omia, aitoja muistoja noista teoista, mutta hänet oli vakuutettu niiden todenperäisyydestä. Tässä siis kuulustelijat loivat hänelle valemuistoja tapahtumista, ja hän yritti parhaansa palauttaakseen mieleensä poliisin väittämät tapahtumat.
  Hänelle kerrottiin myös, että vanhinta lasta auttaisi, kun hän tunnustaisi lapselle syyllisyytensä. Ja niin hän halusi tehdä, mutta tytär ei käsittänyt tuota ollenkaan, oltuaan silminnäkijänä rikospaikalla. Kamala tilanne lapsen todellisuudentajulle! Lapsen sotkeminen tähän “tunnustukseen”, on todella julmaa. Hinnalla millä hyvänsä haluttiin saada Auer syylliseksi. Hinta on kauhistuttava, ja menettely täyttää henkisen kidutuksen tunnusmerkistön.

  Mihin me tarvitsemme tällaista poliisitutkintaa ja syyttäjälaitosta?

  Anu Suomela

 7. Näissä Annelin tapauksissa viranomaiset ovat rikkoneet lakia ja sääntöjä mennen tullen niin paljon ettei uskoisi jos ei olisi itse vuosikausia seurannut näiden tapausten etenemistä. Anu Suomela tiivisti hienosti yllä, ja siinäkin on mainittu vain murto-osa. Kaikkien kertomiseen tarvittaisiin kirja.

  Ja poliisien oikeuksia vain laajennetaan entisestään eikä kukaan valvo heidän tekemisiään, itse itseään ”valvovat” ja Valtakunnan syyttäjänvirasto nimellisesti, eli pistää silppuriin kaikki poliiseihin ja syyttäjiin kohdistuvat rikosilmoitukset. Taisi olla ainoastaan Viro Suomen ohella jossa saavat mellastaa joutumatta vastaamaan teoistaan, eli todella huonossa jamassa tilanne täällä kotimaassa.

 8. Onneksi tää hulluus loppuu.Ihmehtelen vai ton Nissisen kommentteja,eikö Anneli ois toisella kertaa hovissa tyytynyt kanslia päätökseen,mutta syyttäjä halus mennä pitemmän kaavan kautta ja miten olis käyny Annelille jos laki ois sellanen että käräjäoikeudessa päätettäs syyllisyydestä kun eivät saaneet puolustuksen käyttöön syyttömyyttä tukevat todisteet ennen kuin ensimmäiseen hovin käsittelyyn

 9. the parrot on oikeassa. Minun kirjoittamani on vain karkea raapaisu kaikkeen siihen, mitä Auerille ja hänen perheelleen on tehty. Ja sama pätee Jens Kukkaan ja hänen omaisiinsa. Järkyttävä määrä kärsimystä. Kyllä jonkun pitäisi kirjoittaa tästä kirja, ja käsittääkseni Auer sellaista kirjoittaakin bloginsa lisäksi. Mutta tarvittaisiin myös ulkopuolisen tahon analyysiä.

  Se mikä estää seksirikosten tutkimisen ja julkaisemisen ovat ankarat salassapitomääräykset. Näin on, vaikka siinäkin poliisi lavasti olemattomat rikokset apunaan gynekologi Joki-Erkkilä, sekä lapsia kuulustelleet Tyksin psykologit.

  Kun murhasyytteet eivät menestyneet, piti keksiä uusia rikoksia, ja vetää mukaan myös Jens Kukka. Ei siis mitään rajaa tai säädyllisyyttä siinä, mitä kansalaisille ja heidän lapsilleen saa tehdä!

  Anu Suomela

  • Aivan järkyttävää, miten Annelia ja hänen lapsiaan on kohdeltu! Kuuntelin Häke-nauhan useampaan otteeseen, ja puhelusta välittyy vain Annelin ja tyttären shokkitilanne, hätä ja huoli. Medialööpeissä esiintynyttä KUOLE! -ilmaisua ei kuule kuin vaimeasti, joka on luultavasti Annelin hätääntynyt mumina…”Älä kuole.” Jukan selkeät avunpyynöt Annelille ovat moneen otteeseen kuultavissa. Kamppailun äänet kuuluvat selvästi Annelin ollessa puhelimessa. En usko kenenkään ihmisen olevan niin masokisti, että pyytää avukseen ihmistä, joka on selkeästi tappoaikeissa. Häke-nauhalta olisi pitänyt kuulua Jukan suusta ihan muuta, kuten ”Lopeta hullu ämmä!”, ”Tulkaa apuun!”…ehkä jopa ” Lapset…hakekaa apua!”..tms. Olen ollut parisen vuotta sote-alalla, ja voin kertoa, että olen perin järkyttynyt millaista väkeä siellä on töissä. On hyviä, alalleen sopivia, empaattisia työntekijöitä, mutta pöyristyttävän paljon itsensä asiakkaan ylle ylentäviä narsisti-tyyppejä, joiden kickśit tulevat selkäänpuukottamiseta, omaisten ja asiakkaiden haukkumisesta. Hoitajia ja sosiaalityöntekijöitä, joilla on selkeä persoonallisuushäiriö. Enpähän yhtään ihmettele Anu Suomelan edellistä kirjoitusta. Ja se, mikä minua hämmästyttää on tiettyjen nettifoorumeiden laillisuus solvata syyttömäksi todettuja kansalaisia. Myös laillisuus pakottaa alaikäinen tyttö gynekologin tarkastukeen on törkeä raiskaus!

 10. Tuossa linkki Saul Kassinin 28 min. luentoon vääristä tunnustuksista ja Raid-kuulustelujen vaikutuksesta kuulusteltavaan. Lisää materiaalia löytyy netistä hänen nimellään. Kun ajatellaan millaiselle stressille Auer altistettiin vangitsemisella, lapsista eristämisellä ja toistuvilla kuulusteluilla, niin voiko oikeusvaltion kansalaista kohdella tuolla tavalla? Suomessa näköjään voi, eikä Nissinen edes ole ymmätävinään, miten epäinhimillistä tuo on.

  Anu Suomela

  • Melkeinpä toivoisi että kaiken tämän jälkeen Auer on syyllinen, surmannut miehensä tai ainakin tilannut murhan. Anneli Auerin elämä on joka tapauksessa pilalla tai tuhottu, näin taisi asianajajansa kommentoida. Siinä on rangaistusta riittämiin.
   Toisaalta voi olla tyytyväinen, että kaikista laiminlyönneistä, sumutuksesta, vääristelystä ym. huolimatta oikeuskäytännön tärkeä periaate toteutui. Koska uskottavaa näyttöä syyllisyydestä ei ole, juttu on ratkaistava syytetyn eduksi. Näinhän ei tapahdu alkuunkaan kaikissa oikeustapauksissa.
   Minustakin valtakunnansyyttäjän lausunto oli tosi outo. Selvittämättömiä murhia tutkitaan vielä vuosikymmenien päästä, ja tässä siihen on erityistä syytä. No, sattuuhan näitä freudilaisia lipsahduksia paremmillekin.
   Anneli Auer oli jo pahasti demonisoitu siinä vaiheessa kun häntä vastaan nostettiin syyte seksuaalirikoksista. Tarina on niin uskomaton, että se tuskin olisi mennyt läpi ellei Auer olisi ollut jo täysin altavastaajana. Parasta olisi jos juttu voitaisiin avata uudelleen.

 11. Oikeus oppineetki ovat ihmeissään Nissilän lausunnoista.Miksi Annelin face tili suljettiin,ois niin mukavaa ollut onnitella ja toivottaa hyvät joulut

 12. Nimenomaan rehelliset ja oikeudenmukaisuutta vaalivat ihmiset ovat ihmeissään tästä kaksiosaisesta oikeusprosessista, missä on yritetty ja osin onnistuttukin saamaan syyllistäviä tuomioita selvästi syyttömille ihmisille. Aivan järkyttäviä ovat nämä käräjäoikeuden kaksi murhasta syyllistävää tuomiota Anneli Auerille ja käräjäoikeuden ja hovioikeuden langettavat tuomiot tapahtumattomista seksuaalirikoksista. Lasten kertomukset arvioivat vääriksi sekä puolustuksen että syyttäjän asiantuntijatodistajat. Siis myös syyttäjän asiantuntijatodistaja (Julia Korkman) oli pitänyt lasten kertomuksia ”hupeltamisena”. Tarkoitan keksittyjä tarinoita, joiden motiivi johtui viranomaisten valheellisesta väittämästä, että heidän äitinsä olisi murhannut heidän isänsä.
  Syyttäjien toiminta on ollut oikeusjärjestelmäämme halveksivaa.

 13. Onko blogistilla tietoa, missä vaiheessa korvaushakemus murhajutusta ja seksuaalirikosjutun purkuhakemus ovat? Mietin vain, kun ei ole moneen kuukauteen kuulunut mitään. Nyt kun murhasta on saatu oikea tuomio, lainvoimainen vapauttava tuomio, niin toivottavasti myös virheellinen serituomio kumottaisiin.

 14. Anneli Auer on taysin syytah 100% varmuudella silla tiedan kuka Jukan tappoi 100% varmuudella!!!

  • Kun tiedät syyllisen, tietänet myös motiivin, vai kuinka? Kommentoinnin määrän perusteella sinua ei oteta vakavasti.

 15. Murhajuttu on nyt muuten kunnossa, mutta oikeata syyllistä ei ole saatu oikeuden käsittelyyn. Aikamoinen `ketunlenkki` tuossa syyttömän saamiseksi tuomituksi viranomaisten taholta tehtiin.

  Ongelmaksi on muodostunut selvästi tapahtumattoman hyväksikäyttörikoksen saamisen poistetuksi kahden henkilön kontolta.

  Pidän tähän ainakin osasyynä tuomarikunnan olematonta oikeuspsykologista osaamista. Oikeuspsykologian osaamisen levittämisessä on askelia otettu onneksi ainakin Itä-Suomen yliopistossa Joensuussa. Siellä oikeuspsykologian opintokokonaisuuden voivat suorittaa rikosoikeuden sekä psykologian opiskelijat. Psykologian opiskelijoiden perusvaatimuksena on suorittaa rikosoikeuden perusteet. Tavoitteena on, että nämä eri tieteenalojen toimijat pystyisivät ymmärtämään toisiaan. Oppimisympäristönä tällainen monitieteinen kokoontuminen on mitä kiehtovin.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.